Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Június 29. 12:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Rágyújtotta a házat volt élettársára egy tiszakécskei nő, vádat emeltek ellene

Rágyújtotta a házat volt élettársára egy tiszakécskei nő, vádat emeltek ellene

Minősített emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy nő ellen, aki rágyújtotta a házat volt élettársára és annak új párjára Tiszakécskén - közölte a vádhatóság hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a nő egy ideig külföldön dolgozott, tavaly nyáron tért vissza Magyarországra. Élettársa addigra már új kapcsolatban élt közös tulajdonú házukban. A viszonyuk ennek ellenére nem romlott meg, ezért ősztől a férfi és új élettársa ideiglenesen befogadta a nőt a házba.

A bűncselekmény előtti napokban a vádlott kábító hatású anyagot fogyasztott és zavartan viselkedett. Egyik hajnalban meggyújtotta a kisszobában és a nappaliban lévő függönyöket, valamint a nappaliban lévő bútort, majd magához vette bőröndbe csomagolt személyes tárgyait és elhagyta a házat.

A nő a tiszakécskei rendőrőrsre ment, ahol bejelentette, hogy rágyújtotta a házat volt élettársára és a férfi barátnőjére. Azt mondta: a tüzet azért okozta, hogy elpusztítsa a lakást, mert úgy érezte, ki akarják semmizni, és arra gondolt, ha a gyermekei nem lakhatnak benne, akkor más se éljen ott. Tisztában volt azzal, hogy a sértettek a tűzben kínhalált halhatnak.

A férfi azonban felébredt a tűzre és új párjával kimenekült az égő házból, de mivel azt gondolták, a nő még bent van, visszamentek, hogy kimenekítsék. Miután nem találták, újra kiszaladtak az utcára és egy arra közlekedőt kértek meg, hogy hívja a tűzoltókat.

A tűzoltók eloltották a lángokat, de a ház lakhatatlanná vált. A sértettek nyolc napon belül gyógyuló égési sérüléseket szenvedtek.

A nőt letartóztatták. A főügyészség különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolja és fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Címkék: élettárs, , vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.