Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Február 22. 08:22, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Siófok és Pécs között lehet majd tekerni a tervek szerint

Siófok és Pécs között lehet majd tekerni a tervek szerint

A tervek szerint még az idén elkészül a Siófok és Pécs közötti kerékpárút tervezése, a kivitelezés pedig várhatóan jövőre kezdődik el.

Ez annak köszönhető, hogy a kormány tavaly nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a beruházást és arról is döntött, hogy arra 6,9 milliárd forint állami forrást biztosít. A Balaton déli „fővárosától” már korábban elkészült - a Sió-csatorna mentén - a Szabadhídvégig tartó 12 kilométeres szakasz. Annak folytatásaként valósulhat meg a Tamásin áthaladó és Dombóvárig tartó rész. Az említett két utóbbi település önkormányzatai egymással összefogva az IZRA Bt-vel dolgoztatták ki az újonnan megépítendő 69 kilométer hosszú kerékpárút turisztikai megvalósíthatósági tanulmányát. Az feltárja azt, hogy milyen közvetlen és közvetett előnyöket rejt a két szomszédos térség számára a meglévő, valamint a tervezett idegenforgalmi attrakciók kerékpáros útvonallal történő összekapcsolása.
A „magyar tenger” körüli, sokak által kedvelt és használt balatoni bringakörhöz csatlakozik majd a Siófok és Pécs közötti, összesen 136 kilométeres bicikliút. Annak egy része a Lepsényt Dombóvárral összekötő, ám több évtizeddel ezelőtt forgalmon kívülre helyezett vasútvonal töltésén kerül kialakításra. Ez jelentősen - mintegy 20-30%-kal - olcsóbbá teszi az említett szakasz megépítését.
- Képviselő-testületünk már régóta szorgalmazza azt, hogy a Balatonról kerékpárral biztonságos körülmények között lehessen eljutni Tamásin és városunkon keresztül Pécsig, illetve az ellenkező irányba - emelte ki Tigelmann Péter, Dombóvár gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere. - Nekünk fontos az, hogy a településünkre érkező és a Gunarason üdülő turisták kiegészítő programként kerékpárral is el tudjanak jutni Tamásiig és kipróbálják az ottani termálfürdőt, vagy meglátogassák a Gyulaj Zrt. vadasparkját. Természetesen Tamásiból is várjuk a biciklis vendégeket, akik a sok látnivalóval szolgáló városunkkal és a gyógyfürdőnkkel ismerkedhetnek meg.
A Siófok és Pécs közötti 136 kilométeres táv 2-3 napos bringatúrára is alkalmas, valószínűleg kedvelt lesz a gyermekes családok körében. A távlati elképzelésekben az is szerepel, hogy a baranyai megyeszékhelyet összekötik a horvátországi Eszékkel, majd azt Zágrábbal, onnan pedig az Adriai-tengerig lehet majd eltekerni.

Címkék: kerékpárút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.