Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2012. Május 12. 14:01, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Sokan nem rendelkeznek adójuk 1 százalékáról - több pénz marad az államkasszában

Sokan nem rendelkeznek adójuk 1 százalékáról - több pénz marad az államkasszában

A múlt esztendőben 3,4 millió magánszemély kétszer 13,7 milliárd forintot, összesen 27,5 milliárdot ajánlhatott volna fel.

Az érintettek közül kétmillióan éltek a lehetőséggel, ám mindkét százalékát csupán 1,3 millió személy indította útnak - írja a Magyar Nemzet.

A hazai civil szféra képviselőinek így összesen 9,2 milliárd forintot címeztek a polgárok, míg a vallási élet résztvevőit 5,1 milliárdhoz, a Nemzeti tehetségprogramot pedig másfél milliárdhoz juttatták. Mindez egyben azt is jelenti, hogy a tavalyi 27,5 milliárd forintból 16 milliárd sorsáról rendelkeztünk, vagyis több mint 11 milliárd forintot a kincstárban hagytunk. Az egyszázalékos összegek sorsának alakulásáról az adóhivatal márciusban küldött részletes beszámolót az Országgyűlés szakbizottságának. Ebből – a fentieken túl – számos érdekesség is kiderül. Például az, hogy a tavalyi 16 milliárdból 11 milliárdot a budapesti szervezeteknek ajánlottak fel. A legkevesebbet, nyolcvanmillió forintot Nógrádba küldték, Somogyba 121 millió, Tolnába 140 millió érkezett.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 09:05, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 25. 08:14, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: haderőt kell építenünk, mert enélkül nem tudjuk garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát

Nem tekinthetjük sajnos azt a forgatókönyvet sem kizártnak, hogy ismét a fegyvereké lehet szó Európában. Ennek az elkerüléséhez erőre van szükségünk

2024. Május 25. 07:58, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházása

Átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az üdítőital-gyártó vállalat pedig megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országáb

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.