Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Június 26. 16:31, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Számlázó programmal segíti a NAV a július 1-től érvényes szabályok betartását

Számlázó programmal segíti a NAV a július 1-től érvényes szabályok betartását

Ingyenesen használható számlázó programmal segíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a július 1-jétől kötelező számla-adatszolgáltatást - tájékoztatta az adóhivatal kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a keddtől elérhető online számlázót a NAV javarészt a kisvállalkozások számára hozta létre.

Felhívták a figyelmet: július elsejéig ellenőriznie kell minden vállalkozásnak, hogy az általa használt programmal megfelelően teljesíteni tudja-e a számla-adatszolgáltatási kötelezettségét.

Indokolt felmérni azt is, hogy az alkalmazott kézi számlázásról célszerű-e áttérni számlázó program használatra - mutatott rá az adóhivatal. Emlékeztettek: jövő hónap elejétől az adatszolgáltatási kötelezettség alá eső kézi számlák adatait manuálisan kell rögzíteni a NAV erre kialakított online felületén.

Aki a NAV online számlázóját használja, biztos lehet a megfelelő adatszolgáltatásban - írták. A programot - amelyet az adóhivatal honlapjáról lehet elérni - a tesztrendszerben elvégzett sikeres regisztrációt követően lehet használni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára