Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2023. Április 04. 14:02, kedd | Kék hírek
Forrás: Ügyészség

Szexuálisan közeledett az óvodáskorú kislányhoz a megvádolt férfi Veszprém vármegyében

Szexuálisan közeledett az óvodáskorú kislányhoz a megvádolt férfi Veszprém vármegyében

A szexuális erőszak bűntettének súlyosabban minősülő esete miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal az 54 éves férfival szemben, aki 2020 októberében az élettársának korábbi családi kötődései révén megismert, és így rendszeresen náluk vendégeskedő ötéves sértettet szexuálisan bántalmazta az egyik Veszprém vármegyei településen.

A vádirat szerint az elkövető 2020-ban létesített élettársi kapcsolatot, melynek során párjának nevelt lányát és annak lánygyermekét is megismerte, aki gyakorta megfordult a vádlott házában és az élettársakat mintegy a nagyszüleinek tekintette.

A kislány az éjszakát is többször töltötte szülei nélkül a vádlott házában, amikor saját takaróval a férfi és annak élettársa között, a franciaágyukban aludt. Hasonlóképpen történt ez 2020. október elején, amikor az elkövető a szokásának megfelelően több üveg sört elfogyasztva feküdt le, és párja, valamint a gyermek is nyugovóra tértek. Lefekvés után a vádlott még tévét nézett és a telefonján híroldalakat böngészett, a sértett pedig fájlalta a hasát, és ezért kérte a felnőtteket, hogy simogassák meg, majd idővel elbóbiskolt és édesanyjának nevelőanyja is elaludt. A vádlott ezek után fordult szeméremsértő módon a gyermek felé, aki erre felébredt és kérte a vádlottat, hogy hagyja abba cselekményét. A férfi ennek eleget tett, a gyermek pedig az asszonyhoz bújva aludt el.

A kislány másnap este édesanyjának beszámolt a történtekről, melyek utóbb a viselkedésében is nyomot hagytak.

Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta a terhelttel szemben, továbbá indítványt tett arra is, hogy az ügyben eljáró Veszprémi Törvényszék végleges hatállyal tiltsa el minden olyan foglalkozástól, illetve tevékenységtől, melynek során kiskorú nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyba kerülne. A vádlott előkészítő ülésen történő beismerése esetére az ügyészség a fegyházbüntetés tartamát 12, míg a közügyektől eltiltás tartamát 10 évben tartja szükségesnek megállapítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 11. 08:02, csütörtök | Kék hírek

Elítéltek egy orvost és asszisztensét, akik a kórházi munkájukat összemosták a magánrendeléssel

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.

2024. Július 11. 08:01, csütörtök | Kék hírek

Szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki disznóölés után a feleségébe döfte a csontozókést

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt három év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a férfit, aki tavaly november végén, disznóölés után megszúrta feleségét a csontozókéssel