Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Szeptember 24. 09:14, kedd | Helyi
Forrás: Merlin Communications Magyarország Kft.

Szombaton az egészségé a főszerep Dombóváron

Szombaton az egészségé a főszerep Dombóváron

Ingyenes szűrővizsgálatok az egészségünkért és az emberi életekért

Szombaton Dombóváron minden az egészségről fog szólni, 25 sátorban, több mint 50 helyi egészségügyi szakember várja majd a látogatókat a Szent István téren, ahol most egyetlen nap alatt teljes körű és ingyenesen elvégezhető egészségügyi kivizsgáláson vehetnek részt a lakosok, mindezt szórakoztató programokkal kisérve. A Richter Egészségváros az egész család számára nyitva áll: a színpadi programok mellett a kisebbeket játék, kézműves sarok, arcfestés, bábszínház várja, a felnőtteknek pedig a fitnesz és gyógytorna mellett érdekes előadások nyújtanak kikapcsolódást. Az elmúlt évek során számos ismert személy állt a kezdeményezés mellé, az Egészségvárosba látogatók találkozhatnak Keleti Andrea táncművésszel, Katus Attila fitnesz világbajnokkal, Jaksity Kata műsorvezetővel, Rácz Zsuzsa írónővel és Dombóváron tiszteletét teszi Nagy-Kálózy Eszter színésznő és Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó is. A program különlegessége, hogy a könnyű kikapcsolódás és a szűrések mellett a Dombóvári Szent Lukács Kórház működését is támogatják a lakosok, hiszen a részvételükkel és aktivitásukkal gyűjtött adománypontok formájában több ezer forinttal is növelhetik a Richter Gedeon gyógyszercég által felajánlott 2 millió forintos alapadományt, ezzel támogatva a „Baba-barát kórház” szülőszobájának infrastrukturális felújítását.

Teljes körű szűrővizsgálat már egy nap alatt

Az egészség megőrzésének az egészséges életmód mellett elengedhetetlen része a rendszeres szűrővizsgálat. A tél beállta előtt érdemes egy teljes körű kivizsgálást végeztetni, ugyanis a hűvös, borongós időjárás hatására könnyebben legyengül az immunrendszer. Szeptember 28-án, szombaton 10.00 órától egész napos programokkal várják az érdeklődőket a Szent István téren, , ahol különböző szűrővizsgálatokon és egészségügyi tanácsadásokon lehet részt venni: prosztata (PSA) szűréssel, csontritkulás-csontsűrűségméréssel, koleszterinszint- és vérnyomásméréssel, asztma szűréssel, neuropátiás fájdalomszűréssel, bőrgyógyászati szűréssel, BMI, testzsír-, magasság- és testsúlyméréssel várják a látogatókat. A szűrések mellett dietetikai, nőgyógyászati, Alzheimer-kór és memóriazavar tanácsadás, valamint szorongás és depresszió tanácsadással állnak a Dombóvári Szent Lukács Kórház szakorvosai az érdeklődők rendelkezésére.

Az ötödik éve az országot járó program során csak az idei évben eddig mintegy 2500 esetben hívták fel a lakosság figyelmét további orvosi ellátás szükségességére, amely esetenként életeket is menthet: „Az a célunk a programmal, hogy minél többen tegyenek egy-egy lépést a saját egészségük megőrzése, fenntartása érdekében és az egészség ne csak akkor váljon értékké, amikor már betegségről beszélünk. Az életmód legalább 40%-ban befolyásolja az egészséges életkilátásokat, ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni az egyéni felelősséget az egészségmegőrzésben. A programmal 2009 óta járjuk az országot, és közel 14 000 esetben mértünk figyelmeztető értéket. Ez is bizonyítja, hogy van létjogosultsága egy olyan lakossági szűrőprogramnak, amely ingyenes és egy nap alatt annyi szűrést végeztethet el a résztvevő, amennyi egyébként a magyar egészségügyi rendszerben hónapokat is igénybe vehetne. A kiszűrt betegek a további teendőkről azonnali tanácsadás keretében értesülnek” – tette hozzá Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatokért és PR-ért felelős vezetője.

Egész napos kikapcsolódás a család minden tagja számára

A szűrővizsgálatok mellett érdekes programokkal várják az egész családot, amíg a felnőttek szűrnek a színpadi műsorok mellett, a kisebbeket bábszínház, kézműves sarok, arcfestés várja. Aki pedig egy kis szombati kikapcsolódásra vágyik, az meghallgathatja az érdekes előadásokat többek között az érelmeszesedésről, álmatlanságról, helyes táplálkozásról, megnézheti az elsősegély bemutatót, beállhat gyógytornázni vagy akár intimtornázni, kipróbálhatja a fitnesz eszközöket és együtt tornázhat Katus Attilával.

A nőkről való gondoskodás jegyében a hölgyeknek kiemelt programokkal kedveskednek a szervezők: a Richter a Nőkért Program keretében kötetlen beszélgetésen vehetnek Keleti Andrea táncművésszel, aki praktikus életviteli tanácsokat oszt meg az érdeklődőkkel, találkozhatnak Nagy-Kálózy Eszter színésznővel, aki életéről, karrierjéről és az éppen zajló forgatásról mesél, valamint Rácz Zsuzsa írónővel, akitől szívbe markoló történeteket ismerhetnek meg a Richter Terézanyu pályázat kapcsán. Berettyóújfalun tiszteletét teszi Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó és egyben a Richter Aranyanyu Díj zsűritagja is.

A szűrések között pedig nem mindennapi módon, biciklin tekerve kérhetik a látogatók kedvenc slágereiket Garami Gábortól a Class FM élő kívánságműsorában. A rendezvényen színpadi programokkal is készülnek, fellépnek az Aerobik és Szabadidős Egyesület, a Kapos Táncegyüttes és a Perfect Dance Tánc-Sport Egyesület lelkes tanítványai is.

„Baba-barát kórház” szülőszobájának infrastrukturális felújítása

Szombaton ráadásul nem csak egészségükért teszünk, a Richter 2.000000 Ft alapadományt ajánl fel a Dombóvári Szent Lukács Kórházszámára azzal a céllal, hogy támogassa a „Baba-barát kórház” szülőszobájának infrastrukturális felújítását és az ott szükséges orvostechnológiai eszközök beszerzését. Az alapadományt a rendezvényre látogatók részvételükkel, valamint aktivitásukkal 300 Ft-ot érő adománypontokkal növelhetik a nap folyamán.

Irány a Szent István tér szombaton, szűrés az egészségért és pontgyűjtés a kórházért!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!