Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2016. Június 24. 11:11, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvári Tankerület Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

Tetőfelújítás a Gimnáziumban

Tetőfelújítás a Gimnáziumban

2013 nyarán, a nemzeti épület energetikai kataszter felvételekor derült ki, hogy a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium tetőzete sok helyen és jelentősen beázik. A külön felkért független szakértő vizsgálata is megerősítette, hogy az 1980-as évek végén elvégzett tetőcsere során nem jártak el teljes gondossággal. A tetőszerkezet hófogók alatti szintje a hibás tetőfedés miatt azóta folyamatosan ázik, az 1929-ban átadott, 1999. óta helyi rendeletben védett épület mára élet- és balesetveszélyessé vált.

A köznevelési intézmény állami fenntartásba és működtetésbe vételét követően, az azóta elvégzett műszaki szemlék tapasztalatának összegzése eredményeként 2013. november 21-én indította el a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Dombóvári Tankerülete a felújítás kezdeményezésének folyamatát. Ezt követően független szakértők véleményének ismeretében kezdetét vette a szakmai-terveztetési folyamat, majd konkrét kivitelezési terv birtokában, 2016 júniusában a KLIK elnöke jóváhagyta a kivitelezési munka gyakorlati megvalósításához szükséges közbeszerzési eljárás lefolytatását. Ennek köszönhetően belátható időn belül megkezdődhet a felújítási munka, és elhárul a több évtizede elkövetett hibás kivitelezés okozta baleset- és életveszély.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 12:48, kedd | Helyi

Breaking! Krausz Ferenc kapja a fizikai Nobel-díjat!

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L\'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat.

2023. Október 03. 10:14, kedd | Helyi

20 dombóvári érem az athéni világbajnokságon

Kiválóan szerepeltek a Dombóvári Karatesuli versenyzői, a három nap alatt a 10 fős csapat összesen 20 érmet szerzett Görögországban, az Athénban megrendezett világbajnokságon:

2023. Október 02. 20:41, hétfő | Helyi

Gázpalack robbant fel egy lakásban Dombóváron

Felrobbant egy 11,5 kilogrammos gázpalack vasárnap délelőtt Dombóváron, egy Zrínyi utcai 4 emeletes, 50 lakásos panel társasház egyik első emeleti garzonlakásában.

2023. Október 02. 08:33, hétfő | Helyi

Ötödször is Tieger Endre győzött a Fogatvágta döntőjében

A Fogatvágta döntőjében hárman álltak rajthoz, az első helyezést ötödször is Tieger Endre és ifj. Tieger Endre párosa nyerte el a Dombóvár Sütvényi ménes színeiben.