Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Június 24. 11:11, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvári Tankerület Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

Tetőfelújítás a Gimnáziumban

Tetőfelújítás a Gimnáziumban

2013 nyarán, a nemzeti épület energetikai kataszter felvételekor derült ki, hogy a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium tetőzete sok helyen és jelentősen beázik. A külön felkért független szakértő vizsgálata is megerősítette, hogy az 1980-as évek végén elvégzett tetőcsere során nem jártak el teljes gondossággal. A tetőszerkezet hófogók alatti szintje a hibás tetőfedés miatt azóta folyamatosan ázik, az 1929-ban átadott, 1999. óta helyi rendeletben védett épület mára élet- és balesetveszélyessé vált.

A köznevelési intézmény állami fenntartásba és működtetésbe vételét követően, az azóta elvégzett műszaki szemlék tapasztalatának összegzése eredményeként 2013. november 21-én indította el a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Dombóvári Tankerülete a felújítás kezdeményezésének folyamatát. Ezt követően független szakértők véleményének ismeretében kezdetét vette a szakmai-terveztetési folyamat, majd konkrét kivitelezési terv birtokában, 2016 júniusában a KLIK elnöke jóváhagyta a kivitelezési munka gyakorlati megvalósításához szükséges közbeszerzési eljárás lefolytatását. Ennek köszönhetően belátható időn belül megkezdődhet a felújítási munka, és elhárul a több évtizede elkövetett hibás kivitelezés okozta baleset- és életveszély.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.