Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2011. Szeptember 04. 07:15, vasárnap | Belföld
Forrás: STOP

Tíz négyzetméternyi helyet foglal a Peugeot új jövő-autója

Tíz négyzetméternyi helyet foglal a Peugeot új jövő-autója

A HX1 névre keresztelt legújabb francia tanulmány 4,95 méter hosszú és 1,99 méter széles. Ráadásul mindössze 1,37 méter magas. A jövő egyterűinek kialakítását előrevetítő modell a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be.

HX1 néven mutatja be legújabb tanulmányát szeptember közepén, a Frankfurti Autószalonon a Peugeot, a futurisztikus és hatalmas modell ugyanis a franciák szerint a jövő egyterűinek előfutára. A négyzetcentiméterek híján tíz négyzetméternyi bódéba hat ülést pakoltak három sorban, melyek közül a középső néhány mozdulattal eltüntethető, limuzinokat megszégyenítő kényelmet varázsolva az utastérbe.

A HX1 meghajtásáról a Peugeot saját, úgynevezett HYbrid4 hibrid hajtáslánca gondoskodik, amely főként egy 2.2 literes, 204 lóerős dízelmotorból és egy 95 lóerős elektromotorból áll. Míg előbbi az első tengely, addig utóbbi a hátsó meghajtásáért felelős. A 299 lóerős teljesítmény mellé állandó összkerékhajtás párosul, az ígéretek pedig 3,2 literes átlagfogyasztásról szólnak.

STOP

Címkék: autó

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 24. 14:22, szombat | Belföld

Több mint tízezer gyereket emeltek magasba a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom programján

Minden eddigit meghaladóan, tízezernél is több gyereket emeltek a magasba egy időben több mint 35 településen a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomnak a gyermekvállalást támogató, Gyereket a magasba! elnevezésű programján.

2022. Szeptember 24. 14:19, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a hagyományok békét, örömöt és harmóniát hoznak az emberek életébe

Levélben üdvözölte a magyarországi zsidó közösséget Orbán Viktor miniszterelnök a zsidó újév közelgő beköszönte alkalmából - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton az MTI-t.

2022. Szeptember 24. 07:00, szombat | Belföld

Felakasztotta egy fára a kutyáját és egy késsel ivartalanította

Egy ároktői férfi fára felakasztva kiherélte kutyáját. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.

2022. Szeptember 24. 07:00, szombat | Belföld

Drónnal és civil autókkal is keresték a szabálytalankodókat a rendőrök

Összehangolt akció és finn módszeres ellenőrzés Siófokon és vonzáskörzetében, közel harminc szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.