Városlista
2021. április 13, kedd - Ida

Hírek

2017. Május 10. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Tizenhat emberrablót ítéltek el Nyíregyházán

Tizenhat emberrablót ítéltek el Nyíregyházán

Emberrablás, vesztegetés és kifosztás bűntette miatt ítélt el tizenhat embert kedden a Nyíregyházi Törvényszék. Hét vádlottra letöltendő, kilencre felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki.

A megállapított tényállás szerint a sértett - a harmad- és negyedrendű vádlott közreműködésével - megvásárolta az elsőrendű vádlott érdekeltségébe tartozó céget, majd a cég számlájáról 17,5 millió forintot saját bankszámlájára utalt át. A férfi ezután elérhetetlenné vált, ezért az elsőrendű vádlott elhatározta, hogy ismerősei segítségével elfogja. A szervezést a másodrendű vádlottra bízta, a többiek egyrészt a pénz visszaszerzésében, másrészt az elfogásban segítettek neki. A bankban dolgozó ötödrendű vádlott például a férfi folyószámláját és a készpénzfelvételeket figyelte.

A sértettet 2015. január 9-én egy vásárosnaményi parkolóban autóba tuszkolták, elvették táskáját, készpénzét, telefonját, igazolványait, majd Budapestre vitték, ahol egy hotelben éjjel-nappal őrizték. A férfit január 12-én a rendőrök szabadították ki.

A elsőrendű vádlott B. R.-t öt év börtönre ítélték emberrablás kísérlete és vesztegetés bűntette miatt, amelyeket felbujtóként követett el. A másod-, hatod-, heted-, nyolcad-, kilenced- és tizenötödrendű vádlott egy év négy hónaptól négy évig terjedő börtönbüntetést kapott. A többi vádlottra hosszabb-rövidebb idejű felfüggesztett börtönbüntetést, illetve vagyonelkobzást és pénzbüntetés szabott ki - többek közt emberrablás kísérlete, vesztegetés elfogadása, személyi szabadság megsértése, kifosztás bűntette és okirattal visszaélés vétsége miatt - a törvényszék.

Az ítélet nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 13. 11:24, kedd | Belföld

Elütötte, majd kocsiba tette a vadat

Balassagyarmat belterületén igazoltatták a rendőrök a 42 éves férfit, aki lakására akarta szállítani az őzbakot.

2021. Április 13. 10:14, kedd | Belföld

Jár az oltás és a favipiravir akkor is, ha érvénytelen a TAJ-szám

Az oltás mellett a koronavírus elleni gyógyszer, a favipiravir is ingyenes, azt azok is megkapják, akiknek érvénytelenítik a TAJ-számát - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

2021. Április 13. 08:52, kedd | Belföld

Meghalt 272 beteg, 2837-tel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 272, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2837 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

2021. Április 13. 08:00, kedd | Belföld

A brit mutáns új variációja sem ellenállóbb a védőoltásokkal szemben

Az eddigi vizsgálatok szerint a brit mutáns Romániában már kimutatott új variációja sem ellenállóbb a védőoltásokkal szemben - mondta Rusvai Miklós virológus hétfőn az M1 csatornán.