Városlista
2021. október 27, szerda - Szabina

Hírek

2021. Szeptember 27. 11:32, hétfő | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Tóth Lili Annát köszöntötte Dombóvár

Tóth Lili Annát köszöntötte Dombóvár

Mándi Imre, Buzánszky Jenő, Rózsa Norbert és Szabó Tünde után 2021-ben két új olimpikont ünnepelhet városunk.

Péntek este Tóth Lili Annát köszöntöttük, aki 3000 méter akadályfutásban egy év alatt 23 másodpercet javított egyéni legjobbján, amely a maga nemében már óriási, és kiharcolta az olimpiai kvalifikációt. Futamában a hetedik, a versenyszámban a tizennyolcadik helyen végzett a 45 fős mezőnyben, Tokióban 9:30.96 perces egyéni csúccsal.

Szabó Csaba a Dombóvári Sportszövetség elnöke és Kerényi Zsolt alpolgármester köszöntötték. Elmondták, hogy a tehetsége mellett Lili óriási szorgalma, céltudatos gondolkodása és kitartása mindenképpen példaértékű.
Rendkívül nagy szeretet veszi körül Tóth Lili Annát, rengeteg barátja van, sokan eljöttek személyesen is gratulálni. A kiváló atlétát Fazekas Gáspár edző trenírozta, egyengette sportpályafutását a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidős Egyesületnél tíz éven keresztül. Több mint hatvan országos bajnoki címet szerzett ezidáig. A gimnázium után a Budapesti Honvéd Sportegyesület színeiben folytatja sportkarrierjét, és a Budapesti Corvinus Egyetemen januárban végzett közgazdász, kereskedelem és marketing szakon, a tanulmányait most az ELTE vezetés és szervezés szakán folytatja. Sosem volt gond számára a tanulás, már gimnáziumban felsőfokú nyelvvizsgát tett angol nyelvből, bár viccesen megjegyezte; "..a futást mindig jobban szerettem". Vőlegényével sajátos életformában élik mindennapjaikat, hiszen mindketten atléták – Vindics Balázs többszörös magyar bajnok - , legalább kilenc óra alvás, délutáni pihenés, két edzés, meghatározott étkezés stb.

Az olimpia után a Magyar Honvéd Sportszázad szakaszvezetője, Tóth Lili Anna, szeptember 1-jén 8:53.62-es egyéni csúccsal a 7. helyen végzett 3000 méter síkon a Roveretoban megrendezett World Continental Tour Silver sorozaton, 28 másodpercet javított eddigi legjobb idején és ezzel az időeredménnyel a síkfutásban is felvette a verseny a felnőtt mezőnnyel. Katonasportolóként karitatív feladatokat is ellát.

„A siker önmagában nagyon jó, de van ennél jobb érzés, hogy megoszthatom másokkal.” Így beszél Tóth Lili Anna az átélt élményeiről. A hála érzésével emelte ki szülei támogatását, dombóvári edzőjének segítségét. Hosszú távú céljait is elárulta, hogy harminc évesen esetleg kipróbálja a maratoni számot, de most a pihenés, majd az alapozás következik és jövő évben megrendezésre kerülő Európa Bajnokságra fókuszál, ahol szeretne az első nyolc között végezni.

Az élménybeszámoló végén sokat kértek autogramot és közös fotót Dombóvár egyik legújabb büszkeségétől.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 26. 14:47, kedd | Helyi

Abszolút Világbajnoki győzelem!

C.I.B.B. szövetség által Olaszország - Bergamoban megrendezett testépítő világbajnokságon Gasparics Zoltán világbajnoki címet szerzett Classic Bodybuilding kategóriában.

2021. Október 26. 11:17, kedd | Helyi

Szent Vendelre emlékeztek Göllében

Több mint 250 éves hagyományt követve gyűltek össze a göllei, kisgyaláni, fonói, kaposvári és dombóvári hívek és elszármazottak a temetőben található Szent Vendel kápolnánál.

2021. Október 26. 08:30, kedd | Helyi

Harmadik alkalommal nyert a Nemzeti Vágtán Tieger Endre

Pintér Szilárd polgármester oklevelet adott át a győzteseknek elismerése jeléül.

2021. Október 25. 10:19, hétfő | Helyi

Elhalasztják az új menetrend bevezetését

A menetrenddel kapcsolatos észrevételeiket a varosuz.titkarsag@dombovar.hu e-mail címen és a 74/564-587-es telefonszámon is jelezhetik.