Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Június 07. 22:30, kedd | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Túl sok a baleset, de nem hagyja annyiban a rendőrség

Túl sok a baleset, de nem hagyja annyiban a rendőrség

Az elmúlt napokban több személyi sérüléssel járó - közöttük egy halálos kimenetelű -baleset történt a Dombóvári Rendőrkapitányság illetékességi területén, mindegyik emberi hibából. Emiatt fokozott rendőri jelenlétre és ellenő

Ahogy arról már hírt adtunk, június 1-jén egy idős nőt ütött el egy kisteherautó Dombóváron, a Hunyadi téren, a Hotel előtt található gyalog átkelőhelyen. A gyalogos a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően életét vesztette.

Június 3-án reggel 7.30-kor Dalmand és Kocsola között ütközött össze egy tehergépkocsi és egy személyautó a 61-es főúton. A teherautó sofőrje nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket, míg a személyautó vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

Június 6-án ismét gyalogátkelőhelyen szenvedett balesetet egy középkorú nő, akit egy menetrend szerint közlekedő távolsági busz sodort el. A nő a baleset következtében súlyosan megsérült.

A balesetek mindegyike elkerülhető lett volna, hiszen mindegyiket emberi hiba okozta. A gyalogosok és a gépjárművezetők részéről fokozottabb figyelem, a KRESZ előírásai és a sofőrök pihenőidejének betartása elkerülhetővé tette volna a baleseti helyzetek kialakulását, a személyi sérüléseket és a halálesetet.

2011-ben a mai napig összesen 42 közlekedési baleset történt a Dombóvári Rendőrkapitányság illetékességi területén, melyek közül egy volt halálos kimenetelű, 12 könnyű, 7 pedig súlyos sérüléssel járt és 22 esetben keletkezett anyagi kár.

Ezek a számok sajnos minden tekintetben rosszabbak a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A Dombóvári Rendőrkapitányság ezért célul tűzte ki a balesetek számában mutatkozó emelkedő tendencia megállítását, a közlekedési morál javítását a városban és a kistérségben, különös tekintettel a gyalogosan közlekedőkre. A fentiek miatt az elkövetkező időszakban fokozott rendőri jelenlétre és ellenőrzésekre kell számítani Dombóvár területén és a környező településeken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.