Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Október 05. 08:27, hétfő | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Vállalkozói Egyesület alakult Dombóváron

Vállalkozói Egyesület alakult Dombóváron

Új dimenzióba lépett a vállalkozók és a dombóvári önkormányzat közötti párbeszéd. Tizenhárom alapítótaggal Vállalkozói Egyesület alakult, amelynek hivatalos alakulóülését tartották a Hotel Dombóvár különtermében.

Elindult a változás a településen az egy évvel ezelőtti választások óta, amely érezhetően motivációt ad az új ötletek és régóta dédelgetett tervek megvalósításához.

A vendégeket Gyarmatiné Kiss Éva alelnök köszöntötte. Papp Zoltán a szervezet elnöke elmondta, hogy korábban arról álmodni sem mertek a gazdaság szereplői a településen, hogy bármilyen kezdeményezés sikeres lehet és a városvezetés partnerként áll melléjük.

A konzultáción részt vett Pintér Szilárd polgármester, Tolna megye első számú vezetői; Fehérvári Tamás elnök, Orbán Attila alelnök és Naszvadi Balázs osztályvezető, valamint elfogadta a meghívást Süli János Paks II. fejlesztéséért felelős tárca nélkül miniszter és Dömötör Csaba a Tolna Megyei Szakképzési Centrum kancellárja is.

Naszvadi Endre az újonnan alakult érdekképviseleti szervezet elnökhelyettese kiemelte, hogy a közös gondolkodás akkor indult el, amikor pár éve a korábbi városvezetés különadókkal sújtotta a vállalkozókat, majd a földadó bevezetésével az érintett mezőgazdászokat összefogásra kényszerítette. Akkor a szegmens vállalkozói kiálltak egymásért, közös érdekeikért és sikeresen megvédték álláspontjukat. Az idei évben két olyan szervezetet hoztak létre a városban, amelyek a gazdasági szereplők érdekeit képviselik, és azon felül, hogy elindult az összefogás, szakértelmükkel, tapasztalataikkal szeretnék támogatni a város fejlődését, illetve részt kívánnak venni a helyi beruházásokban.

Pintér Szilárd örömét fejezte ki az alulról jövő kezdeményes céljai vonatkozásában és arról biztosította a tizenhárom alapító tag vállalkozót, hogy nyitott az együttműködésre. A város érdeke is úgy kívánja, hogy közös párbeszéd, együttműködés valósuljon meg a vállalkozókkal.

Fehérvári Tamás hangsúlyozta, hogy Dombóváron a választópolgárok döntöttek egy évvel ezelőtt, és a változáshoz, a fejlődéshez Tolna megye vezetése mindenben támogatja a város céljait, elképzeléseit.

Süli János miniszter a térségi vállalkozások bevonásának lehetőségeiről tájékoztatta a vállalkozókat a Paks II. beruházás munkáinak vonatkozásában. Az elkövetkező tíz évben az építkezés során nagyon sok kiváló szakemberre lesz szükség, többek között szerkezetépítésben, acélgyártásban, villamos- és légtechnika szerelésben. Augusztus elején a 6-os főút mellett, Paks déli kapujában Vállalkozói Információs Pont nyílt. Az iroda célja, hogy a hazai cégeket segítse és minden információval ellássa a Paks II. beruházásának részleteivel és bekapcsolódási lehetőségeivel kapcsolatban. Tájékoztatást adnak az orosz fővállalkozó által kiírt tenderekről, a beszállítókra vonatkozó alapvető követelményekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.