Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2012. Március 06. 07:01, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Valóban egészségesebb a friss?

Valóban egészségesebb a friss?

A táplálkozási szakértők egyetértenek abban, hogy a zöldségek és a gyümölcsök egészségesek, de vajon, ha nem friss vagy bio ételről van szó, az mennyire jó?

A UC Davis által végzett kutatás arra mutatott rá, hogy a friss termékek sokszor több tápanyagot veszítenek el, mint fagyasztott vagy konzervált társaik – írja a FoxNews.

A fogyasztók sokszor arra panaszkodnak, hogy a friss élelmiszerek drágábbak, s ez különösen igaz akkor, ha nem szezonális zöldséget vagy gyümölcsöt vásárolnak. Ezért sok esetben jobb a fagyasztott gyümölcsök/zöldségek vagy konzervek használata, mert olcsóbbak, főzésre előkészített állapotban kaphatóak.

A fagyasztott élelmiszerek meghonosítójának Clarence Birdseye-t tartják, aki az eszkimók gyorsfagyasztott ételein keresztül figyelte meg, hogy azok csökkentik a sejtek falszerkezetének károsodását. Tehát nemcsak télen érdemes fagyasztott vagy konzerv ételeket fogyasztani – hívják fel a figyelmet a szakértők.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 24. 14:22, szombat | Belföld

Több mint tízezer gyereket emeltek magasba a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom programján

Minden eddigit meghaladóan, tízezernél is több gyereket emeltek a magasba egy időben több mint 35 településen a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomnak a gyermekvállalást támogató, Gyereket a magasba! elnevezésű programján.

2022. Szeptember 24. 14:19, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a hagyományok békét, örömöt és harmóniát hoznak az emberek életébe

Levélben üdvözölte a magyarországi zsidó közösséget Orbán Viktor miniszterelnök a zsidó újév közelgő beköszönte alkalmából - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton az MTI-t.

2022. Szeptember 24. 07:00, szombat | Belföld

Felakasztotta egy fára a kutyáját és egy késsel ivartalanította

Egy ároktői férfi fára felakasztva kiherélte kutyáját. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.

2022. Szeptember 24. 07:00, szombat | Belföld

Drónnal és civil autókkal is keresték a szabálytalankodókat a rendőrök

Összehangolt akció és finn módszeres ellenőrzés Siófokon és vonzáskörzetében, közel harminc szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.