Városlista
2020. április 6, hétfő - Vilmos, Bíborka

Hírek

2020. Március 22. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata - Facebook

Valótlanul állította egy dombóvári család, hogy ellátásra szorulnak

Valótlanul állította egy dombóvári család, hogy ellátásra szorulnak

Egy Dombóváron megtörtént eset kapcsán szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ne éljenek vissza a jelenlegi helyzettel, és ne akadályozzák azok munkáját, akik a veszélyeztetett korosztály megfelelő ellátásán dolgoznak.

2020. március 21-én értesültünk róla, hogy az egyik dombóvári család hívja folyamatosan a rendőrséget, hogy nincs élelmiszerük, és vizük. Hárman élnek egy háztartásban, egy anya, aki idősebb, és két fogyatékos lánya, az egyik gondnokság alatt áll. Pénteken az ESZI munkatársai beszéltek a családdal, akkor még volt élelmiszerük, és a szociális alapon igényelt étkezést is lemondták, mert nem voltak megelégedve a minőséggel.

Ezután, hogy ne maradjanak étel nélkül, a Picipó Kft ügyvezetőjével egyeztettünk, aki soron kívül kiment volna hozzájuk. Miután felhívta őket telefonon, kiderült, hogy a család mosószereket, és teljes kiőrlésű kenyeret kért, tehát nem alapvető élelmiszerekből fogytak ki. Eközben a rendőrség a tudomásunkra hozta, hogy a család nincs karanténban és mehetnek vásárolni.

Továbbra is minden bejelentéssel foglalkozunk, mert kötelező önkormányzati feladatról van szó és szeretnénk megóvni az időseket, és betegeket.

Mindenkit kérünk, hogy ilyet és ehhez hasonlót többé ne tegyenek, ennél a helyzet sokkal komolyabb!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 06. 08:41, hétfő | Helyi

Intézkedések a dombóvári Gondviselés Háza Idősek Otthonában

A koronavírus-járványveszély miatti intézkedésekre kidolgozott tervek vannak az idősotthonokban. Erről Horváthné Gyánó Bernadett, a dombóvári Gondviselés Háza Idősek Otthona intézményvezetője adott tájékoztatást.

2020. Április 06. 07:30, hétfő | Helyi

Sásdiak hálatapsát hallhatták szerte a világon

A sásdi Hála Tapsot a Mex Rádió Maradj Otthon csatornáján hallgatták hazánk rengeteg pontjáról, valamint Szlovákiából, az USA-ból, Romániából, Németországból, Franciaországból, és Ausztriából!

2020. Április 05. 17:00, vasárnap | Helyi

Menjünk el Mágocsra egy gyönyörű húsvéti kiállításra úgy, hogy otthon maradunk!

A mágocsi Művelődési Ház virtuális kiállítása Kovacsics Vilmos és Góz László faragásaiból Farkas János kiállítási kurátor köszöntőjével

2020. Április 05. 14:26, vasárnap | Helyi

Hétfőtől díjmentes a közterületi parkolás az egész országban

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon - közölte az MTI-vel Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap.