Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Október 19. 11:17, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr Főkapitányság

Védje meg otthonát, előzze meg a lakásbetörést!

Védje meg otthonát, előzze meg a lakásbetörést!

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az őszi, valamint a téli időszakban jellemző sötétedés utáni lakásbetörések megelőzésére hívja fel a figyelmet.

Az őszi, valamint a téli időszakban a sötétedés utáni órákban gyakrabban követnek el lakásbetöréseket családi házakba. A rendőrség minden törvény által biztosított eszközt igénybe vesz az ilyen bűncselekmények megelőzésére, megakadályozására, valamint az elkövetők elfogására, de fontos, hogy a lakástulajdonosok is tegyenek saját vagyonbiztonságuk érdekében.

Otthona biztonsága érdekében, kérjük fogadja meg tanácsainkat!

Figyeljen környezetére! Ismerje meg szomszédjait, ápoljon velük jó viszonyt! Figyeljenek egymás értékeire! Gondoskodjon arról, hogy postaládája minden nap ki legyen ürítve! A szórólapokat szedje össze! Tartson kapcsolatot a helyi körzeti megbízottal, vagy a polgárőrség önkénteseivel. Ismerje meg lakóhelye történéseit. Tájékozódjon rendszeresen a bűnmegelőzés lehetőségeiről. www.veledvagyunk.hu

Ha gyanús személyeket lát, figyelje meg az alkatukat, jellemző tulajdonságaikat, ruházatukat. Írja fel a járművük rendszámát, típusát, színét. Ha bármi gyanúsat észlel, hívja a 112-es segélyhívót!

Lássa el az ingatlant biztonsági berendezésekkel. Használjon riasztót, időzített kapcsolós világítást, mozgásérzékelőt, biztonsági kamerát, udvari világítást. A berendezések működését ellenőrizze gyakran, gondoskodjon a rendszeres karbantartásról. A riasztó kültéri egységét, valamint az egyéb biztonsági eszközöket jól látható, de nehezen hozzáférhető helyre szereltesse. Az ingatlan bejáratánál helyezzen el figyelmeztető jelzést! Ha elmegy otthonról, vagy lefekszik aludni, a biztonsági berendezéseket ne felejtse el aktiválni.

Az ingatlan körüli kerítést tartsa jó állapotban! A kerítés akkor nyújt védelmet, ha minimum 160 cm magas. Az udvari kaput zárja mindig, a kulcsot vegye ki a zárból és tartsa biztonságos helyen. Minden irányból legyen zárt az udvar. Ne hagyja, hogy bárki észrevétlenül elbújhasson kertjében! Vágja vissza a sövényeket, bokrokat, fákat! A növényzet ne legyen magasabb 90 cm-nél, a fák lombja ne lógjon le 180cm alá. Tartson házőrző ebet!

Az ingatlan nyílászárói legyenek jó állapotban! Minden kültéri ajtóra szereltessen 5 pontos zárszerkezetet! Az ajtóra szereltessen jó minőségű biztonsági zárat. Rendelkezzen az ajtó többféle zárral, biztonsági lánccal, nyitásjelzővel, kémlelővel. Az ingatlan ablakait lássa el zárral, nyitásjelzővel, esetleg ráccsal. A nyílászárókat mindig zárja be, a kulcsokat tartsa távol az ajtótól, vagy az ablaktól.

Gondoskodjon a melléképülete, garázsa biztonságáról is. Lássa el minőségi nyílászáróval és zárja is azokat. Gépkocsiját zárja le akkor is, ha az udvarán, vagy a garázsban tárolja. Ne hagyjon értékeket a járművében! Havazáskor a kocsibejáróról, valamint a járdákról takarítsa le a havat.

Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt! Értékeit tárolja megfelelően biztonságos helyen (Pl. rögzített trezorban). Vezessen listát értékeiről, jelölje meg azokat egyedi jelöléssel!

Ha mégis betörnek az otthonába, azonnal tegyen bejelentést a rendőrségre a 112-es segélyhívó számon, és a nyomok biztosítása érdekében a lakáson kívül várja meg a rendőrök kiérkezését.

A biztonság közös érték! Ne váljon áldozattá!

Címkék: betörés, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.