Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Április 28. 14:09, kedd | Helyi
Forrás: Illyés Gyula Gimnázium

Versenyeredmények az Illyés Gyula Gimnáziumból

Versenyeredmények az Illyés Gyula Gimnáziumból

Április 14-én rendezték meg Gödöllőn a Mezei Futó Diákolimpia országos döntőjét, melyen nagyon jól szerepeltek a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium tanulói.

Tóth Lili Anna 10.c osztályos tanuló fantasztikus teljesítménnyel, zsinórban a 6. győzelmét szerezte meg ezen a megmérettetésen.
Az V. korcsoportos lányok közt az iskola csapata a 4. helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Tóth Lili Anna 10.c, Tonács Dóra 9.a, Sipos Zsófia 9.a, Boros Dorka 9.a, Besenyei Ágota 9.a. Tóth Virág 12.b osztályos tanuló egyéniben 6. helyen végzett.
A VI. korcsoportos lányok versenyében az intézmény csapata 10. lett, a csapat tagjai: Tóth Virág 12.b, Besenyei Emőke 12.b, Horváth Petra 11.a, Horváth Vivien 11.a, Csizmadia Barbara 13.e.
Strijk Vince 10.a osztályos tanuló egyéniben a 20. helyet szerezte meg.
A diákok testnevelői: Gábor Balázs, Fehérvári Levente, Kovács Péter, Németh József és Tancsa Norbert tanár urak.
A versenyző diákok edzője Fazekas Gáspár tanár úr.

Április 21-én került megrendezésre Kecskeméten a Kéttusa Diákolimpia országos döntője, melyen szép eredményeket értek el a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium diákjai. A versenyen a következő eredmények születtek:
Bánfalvi Ákos 11.b V. korcsoport 1. hely
Turi Bianka-Besenyei Ágota 9.a V. korcsoport csapat 2. hely
Tancsa Gréta 9.n IV. korcsoport 3. hely
Tar Dávid 5.n III. korcsoport 11. hely
Pozsgai Alexa 5.n II. korcsoport 15. hely
A diákok testnevelői: Németh József, Tancsa Norbert és Gábor Balázs tanár urak, a versenyző diákok edzője: Tancsa Norbert. Szívből gratulálunk, a diákok igazgatói dicséretben részesülnek!

Április 2-4-én tartották meg Miskolcon a VI. korcsoportos lány, amatőr Országos Sakk Diákolimpia döntőjét, ahol Sebestyén Dóra, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium 11.a osztályos tanulója 13.helyezést ért el. Felkészítője: Lódi László.

Március 27-én rendezték meg Szekszárdon a Bendegúz Nyelvész Országos Anyanyelvi Verseny megyei fordulóját, melyen szépen szerepeltek a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium diákjai. Pápai Fruzsina 8.n osztályos tanuló 4. helyezett lett, osztálytársa, Boczor Virág 6. helyen végzett. A diákokat Vámosi Judit tanárnő készítette fel.

Április 22-én rendezték meg Lengyelen az Ember és Környezete Regionális Környezetvédelmi Verseny döntőjét. A Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium Kisvárdainé Fábián Erika tanárnő által felkészített csapata a szoros versenyben végül az 5. helyen végzett. A csapat tagjai: Varga Emese 10.n, Bencsik Flóra 10.b, Stein Dorina 10.b.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.