Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Január 23. 20:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Visszautasítja a szakszervezet vádjait az Orangeways

Visszautasítja a szakszervezet vádjait az Orangeways

Az Orangeways (új nevén Tribune Ventures Hungary) vezérigazgatója visszautasítja a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet vádjait, bejelentette, hogy polgári pert indít, és büntető feljelentést tesz.

Kovács Miklós vezérigazgató hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az elmúlt két és fél évben, a Gemenc Volán alvállalkozójaként három esetben csúszott 2-3 napot az alkalmazottak fizetése, de minden egyéb szakszervezeti vádat alaptalannak nevezett.

A vezérigazgató szerint, szemben a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) állításaival a cafeteriát, a bért, a nyugdíjpénztári juttatást és a szakszervezeti tagdíjat is kifizette munkavállalói után az Orangeways. A SZAKSZ azt követően vádolta meg ennek ellenkezőjével a munkáltatót, hogy tavaly október 13-án a cég az MNV és a szakszervezet képviselői tárgyalóasztalhoz ültek, és úgy tűnt meg is állapodtak - mondta. A SZAKSZ pedig a múlt pénteki demonstráción már azt követelte, hogy a Gemenc Volán bontsa fel az Orangeways-zel még 2009-ben Dombóvár és Tamási térségére kötött alvállalkozói szerződést - emlékeztetett.

A vezérigazgató visszautasította a szakszervezetnek azt a követelését, hogy a decemberi "jogellenes" munkabeszüntetés miatt elbocsátott 8 alkalmazottat visszavegye a cég. Úgy vélte: a munkavállalóknak lehetőségük lett volna jogszerű sztrájkot tartani, elégséges szolgáltatással, ez azonban elmaradt.

Tavaly a Gemenc Volán alvállalkozójaként 24.550 járatot indított az Orangeways, ebből 12 esett ki műszaki hiba miatt, amit a szakszervezet "mindennapi gyakorlatnak" nevezett.

A felsoroltak miatt az Orangeways a jó hírneve megsértése, valamint a jogellenes sztrájk miatt kimaradt 217 járat és az ebből származott 3 millió forintos kár miatt polgári jogi igényt támaszt a szakszervezettel szemben. Rágalmazás és becsületsértés miatt viszont büntető feljelentést tett - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.