Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Május 07. 16:00, hétfő | Helyi

Játékok, dalok és táncok a hangulatos nemzetiségi esten

Német nemzetiségi estet rendezett a Sásdi Német Kisebbségi Önkormányzat. A május 4-i műsorban óvodásoknak, iskolásoknak, a Deutsch Klub énekkarának és a bikali tánccsoportnak szólt a taps.

2012. Április 16. 23:59, hétfő | Helyi

Tanulás, munkavállalás és önkéntesség az Unióban

Dél-dunántúli tájékoztató roadshow állomása volt a Sásdi Vendéglátóipari Szakképző Iskola. A fiatalokat erősen érintő témákban visz házhoz a sorozat használható tanácsokat és információkat.

2012. Április 10. 09:00, kedd | Helyi

Horvát hangulat és finomságok a sásdi tanétteremben

Déli szomszédunk ételspecialitásaival vendégelte meg támogatóinak és partnereinek képviselőit a Sásdi Vendéglátóipari Szakképző Iskola a március 30-án megrendezett Horvát napján.

2012. Április 03. 15:00, kedd | Helyi

Foltvarró nap kiállítással, közös varrással, ötletcsereberével

Első alkalommal rendezett foltvarró napot a Sásdi Foltvarró Kör, melyen Bázakerettyéről, Kaposfüredről, Kapospulából, Komlóról, Mázáról, Nagymányokról, Pécsről és Villányból érkező társaikat látták vendégül.

2012. Április 01. 23:30, vasárnap | Helyi

Német nemzetiségi énekkarok jó hangulatú sásdi randevúja

Első alkalommal rendezett találkozót német nemzetiségi énekkaroknak március 30-án a Sásdi Deutsch Klub, melyen a házigazdák és a Sásdi Vegyeskar mellett egy kaposvári és egy egyházaskozári együttes mutatkozott be.

2012. Április 01. 15:30, vasárnap | Helyi

Wosztrovszky-emlékek érkeztek a sásdi gyűjteménybe

Őri Nándor dombóvári bélyegestégla-gyűjtő az egykori sásdi Wosztrovszky család dokumentumait adományozta a Sásdi Honismereti Szakkörnek. Az iratok egy általa megvásárolt házból kerültek elő.

2012. Március 31. 09:00, szombat | Helyi

Járások: törvényjavaslat van, a határokról a kormány dönt

Egyes jegyzői feladatok, az okmányirodák és ügyfélszolgálati kirendeltségek kerülnének a járási hivatalokhoz. A székhelyekről és illetékességi területekről majd a kormány dönt.

2012. Március 22. 16:30, csütörtök | Helyi

Járatszámcsökkentés jöhet a Sásd-Komló vasútvonalon

Áprilistól tizenhat helyett négy járat indítását tervezi a MÁV a Sásd és Komló közötti vonalon. A menetrendváltozással a közpénzek hatékonyabb felhasználását próbálja elérni a szakminisztérium.

2012. Március 15. 21:45, csütörtök | Helyi

A negyedikesek műsorral tisztelegtek a szabadsághősök előtt

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából adtak ünnepi műsort a Sásdi ÁMK Általános Iskolájának negyedik osztályosai az intézmény március 14-i ünnepségén, majd a mai városi megemlékezésen.

2012. Március 02. 08:00, péntek | Helyi

Film készült Sásdról, nálunk is megnézhető

Filmet forgatott Sásdról a Hazai Turizmus című műsor stábja. A filmet az ATV és az ECHO TV azonos című műsorában vetítették le késő ősszel, és nemrég bocsátották az önkormányzat rendelkezésére adathordozón.

2012. Február 12. 14:30, vasárnap | Helyi

A HS7 kétötöde tartott rendhagyó énekórát Sásdon

Szűcs Krisztián és Ábrahám Zsolt, a Heaven Street Seven alterrock-zenekar tagjai voltak a vendégei a „Fontos pont a Hegyhát ifjúsági életében” projekt legutóbbi rendhagyó énekórájának.

2012. Február 07. 13:00, kedd | Helyi

Büszkén viselhetik a szalagot a sásdi középiskola végzősei

Három osztály negyvennyolc végzős diákjának ruhájára kerültek fel a megkülönböztető szalagok a Sásdi Vendéglátóipari Szakképző Iskola február 3-i szalagavatóján, melyet először rendeztek a közösségi házban.