Városlista
2020. május 27, szerda - Hella

Hírek | Helyi

2011. November 06. 22:41, vasárnap | Helyi

Őrt álltak a Szigeterdőben a dombóváriak - képgalériával

Az önkormányzat döntése nyomán tartották meg a dombóvári kultúra napját november 6-án a Szigeterdőben. Ezzel is a Parlament előtt 84 éve ezen a napon felavatott Kossuth-szoborcsoport helyi jelentőségét hangsúlyozták ki.

2011. November 06. 17:00, vasárnap | Helyi

Harminc nap, négy emléktábla Dombóváron - képgalériával

Az október másodikával kezdődő harminc napos időszakban négy emléktáblát is avattak Dombóváron. A kezdeményezők között voltak magánszemélyek, egy alapítvány, valamint az önkormányzat.

2011. November 06. 15:20, vasárnap | Helyi

Schiffer András tartott utcai fogadóórát - röviden

A Lehet Más a Politika (LMP) frakcióvezetője, Schiffer András (balra) Mit tehetünk a megszorítások ellen? címmel tartott utcai fogadóórát, lakossági fórumot ma Dombóváron.

2011. November 05. 18:50, szombat | Helyi

Elmarad a várttól a megyei kukoricatermés, Dombóvár környékén jobb a helyzet

Elmarad a várttól a kukorica termésátlaga Tolna megyében, ahol még a takarmánynövény területének több mint egytizedén nem fejeződött be a betakarítás. A dombóvári körzetben a megyei átlag feletti a termés.

2011. November 05. 11:36, szombat | Helyi

Kiadványok Horvay Jánosról és a szoborcsoportjáról

Az eredetileg Budapesten felállított, majd Dombóvárra került Kossuth-szoborcsoportot bemutató képeslapgyűjteményt, valamint az alkotó életútját és alkotásait taglaló kötetet ajánlunk figyelmükbe.

2011. November 04. 23:42, péntek | Helyi

Szakemberek a Kossuth-szoborcsoportról: menjen vagy maradjon?

A Dombóváron álló Horvay-féle szobrok sorsáról is vitatkoztak szakemberek a Duna 2 Éjjeli őrjáratában a budapesti Kossuth Lajos tér rekonstrukciójáról szóló országgyűlési határozat okán.

2011. November 04. 11:00, péntek | Helyi

A Tihanyi-félszigetre kirándultak a szekcsői iskolások - képgalériával

A kaposszekcsői iskola Diáktanácsának szervezésében a Tihanyi-félszigetre kirándultak a gyerekek október 22-én. Az egész napos túra alatt körbejárták a félszigetet.

2011. November 03. 15:30, csütörtök | Helyi sport

Második virágkorát éli a kyokushin karate Dombóváron

A DVMSE több átalakulást megélt karate-szakosztálya idén év eleje óta önálló egyesületként képviseli Dombóváron a kyokusin karate seibukai irányzatát. A csoportot mutatjuk be írásunkban.

2011. November 02. 23:48, szerda | Helyi

A budapesti Kossuth tér visszaalakításának terveiről lesz szó

A Duna TV kettes csatornáján november 3-án, csütörtökön 21.30-tól vitaműsor lesz látható az Éjjeli őrjáratban szakemberek - Gerő András, Katona Tamás, Wehner Tibor - részvételével.

2011. November 01. 23:39, kedd | Helyi

Civilek megemlékezései halottak napján - képgalériával

A dombóvári városszépítők a Hősök szobránál koszorúztak és tartották meg hagyományos megemlékezésüket a Rákóczi úti egyházi temetőben, amelynek ravatalozóján mostantól az eszperantisták emléktáblája is megtalálható.

2011. November 01. 23:04, kedd | Helyi

Az egykori gettónak állítottak emléket - képgalériával

A holokauszt emlékét idézték fel, a Mártírok kertjéhez útbaigazító feliratot, valamint az egykori gettóra emlékeztető táblát és sziklát avattak október 2-án Dombóváron. Megkésett, de részletes beszámolóval jelentkezünk.

2011. November 01. 08:30, kedd | Helyi

Kapcsolda: rövidesen Dombóvár is a helyszínek között

A Nyílt Szívek Közhasznú Egyesület segítségével az Illyés Gyula Gimnázium is csatlakozott a Mosolyország Alapítvány programjához, amelyben fogyatékkal élő és egészséges gyerekek találkoznak az épek iskolájában.