Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek | Helyi

2012. Április 08. 22:00, vasárnap |

Nem receptgyűjtemény, hanem lélekérintésre szánt kötet

A Dombóvári Székely Kör vendégeként Wilhelm-Pék Borbála mutatta be formabontó szakácskönyvét a Dombóvári Művelődési Házban. A szerző válogatása egyúttal szellemi táplálék és léleképítésre is haszonnal forgatható.

2012. Április 08. 12:00, vasárnap |

Az ember és a természet - fotókiállítás a Belvárosiban

Az Alisca Terra Regionális Hulladékgazdálkodási Kft. pályázatának legjobb fotói felhasználásával ízlésesen elkészített tablókból álló kiállítás a dombóvári Belvárosi Általános Iskolában tekinthető meg.

2012. Április 08. 09:00, vasárnap |

Nagy eszperantista emléktábláját avatják Dombóváron

Giesswein Sándornak állít emléktáblát a Dél-Dunántúli Regionális Eszperantó Alapítvány. A katolikus egyház és az eszperantó mozgalom nagy alakjának segítségével jutott el Dombóvárra az idén 125 éves nemzetközi nyelv.

2012. Április 07. 19:45, szombat |

Pályaépítés miatt szerdától változások a pécsi vasútvonalon

Április 11-étől két hétig szokatlan közlekedési rend lesz érvényben a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonalon pályaépítési munkák miatt - közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.

2012. Április 07. 12:00, szombat |

Kisujjában van a matek Szabó Bence Bálintnak

Szabó Bence Bálint, a Belvárosi Általános Iskola 3.a osztályos diákja kilencedik helyen zárta a Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny megyei fordulóját a harmadikos indulók közel 180 fős mezőnyében.

2012. Április 07. 08:00, szombat |

Húsvéti akció a rendőrségnél! Nem éri meg szabálytalankodni

A húsvéti hosszú hétvégén számítsunk a rendőrség fokozott jelenlétére a közutakon. Ne lepődjünk meg, ha bevásárlóközpontok környékén vagy éppen mellékútvonalakon találkozunk velük!

2012. Április 06. 20:30, péntek |

Első fokon felmentés az Ipari korábbi igazgatójának

Felmentette a Szekszárdi Törvényszék első fokon, nem jogerősen a hivatali visszaélés és közokirat-hamisítás vádja alól a dombóvári Herceg Eszterházy Miklós Szakképző Iskola korábbi igazgatóját és helyettesét.

2012. Április 06. 14:00, péntek |

Katasztrófavédelmi kirendeltség jött létre Dombóváron

Az egységes katasztrófavédelmi rendszer kialakítása fontos állomáshoz érkezett, április 1-jétől jelentős szervezeti változás történt. Helyi szinten is létrejöttek a katasztrófavédelmi kirendeltségek, így a dombóvári is.

2012. Április 06. 12:00, péntek |

Nyomozás indult egy kocsolai újszülött halála ügyében

Emberölés gyanúja miatt indult nyomozás egy kocsolai nő újszülöttjének halála ügyében - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

2012. Április 06. 06:30, péntek |

A húsvétvárás csúcspontja a szekcsői oviban

Április 4-én délelőtt elérte csúcspontját a kaposszekcsői óvoda húsvéti rendezvénysorozata. A kicsik felvezetésképpen tojást festettek, húsvéti képeket rajzoltak, tavaszi dekorációt készítettek.

2012. Április 05. 21:30, csütörtök |

Gábor élete első országos íjászbajnokságán bizonyított

Életében először küzdhetett OB-n a csigás íjász gyermekek között a döbröközi Bencze Gábor. A szekszárdi Alisca Nyilai Íjász Egyesület versenyzője ráadásul szépen helyt is állt a március 31-i viadalon.

2012. Április 05. 16:50, csütörtök |

Setar, tamburica és más ritka hangszerek szólaltak meg

Második alkalommal rendeztek a költészet napjához kapcsolódó koncertet a kaposszekcsői Közösségi Házban. Ezúttal megzenésített versek, népdalok hangzottak fel Bükösdi Gábor és Békési-Marton Csaba előadásában.