Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Október 24. 08:49, csütörtök | Sport

Ezüstérem a Mecsek Rallyn

Ezüstérem a Mecsek Rallyn

Az 53. Mecsek Rally sajna hamar véget ért a Tim Gábor- Timár Tamás párosnak, mint gondoltál volna.

Farkas Kálmán csapatvezetővel készült riportot olvashatják.

Csütörtökön Pláza parkolói prológgal kezdtétek meg a versenyt a fiaid, ahol kategóriátokban a második helyen végeztetek. Milyen volta vizes aszfalton csapatni?

- Fantasztikus, mint ahogy azt az eredmény is igazolta. Tényleg sokan voltak, a közönség, a szurkolók, a küllem tetszett. Azért az megjegyezném, hogy soha nem kértek pénzt a pécsi prológért, most én sem tudtam csak kétezerért megnézni a saját csapatomat. Igaz a prológ rajtjába az Opelbe bedobtak két belépőt, de ez már ekkor későn volt. Lényeg az, hogy tetszett a nézőknek, annak ellenére, hogy az időnk sem volt sem volt rossz.

Túlélő túrának is beillet az első nap. Első időt autóztak a fiúk a Trefort puszta - 6-os út szakaszon. Ennyire bejött nekik a 13 kilométeres gyors?

- Pontosabban az abszolút 3.-időt autóztuk, igaz az kategória első is volt egyben. Most megvalósult az a terv, hogy ne aludjunk be az első gyorsokon, hisz tudtuk, rövid ez a verseny, azzal a kevés 68 km-rel. No meg nem volt rossz szakasz, az is biztos. Úgy jöttünk ide, hogy biztonságit autózunk. Ez meg is valósult, mert meg is lepődtünk a jó eredményen.

Pécsvárad - Zobákpuszta szakaszon defekt vetett véget a menetelésnek. Mi is történt, hogy nem mentek tovább?

- Sajnos nem követtem az első osztály sok kieső párosát, mert akkor tudtam volna figyelmeztetni a legényeket, hogy van egy gyilkos hely! Mégpedig egy balos tövezésben a padkán, keresztbe egy kiálló betontömb. Sajnos egyre mélyebben kihordták a padkát, ahol is egy betontömbön defektezett elég sok mindenki, így mi is! Ezt nem láthattuk előre. Sebaj, gondolták a fiúk, nem cserélik le a kereket, lejönnek defekttel. Ekkor viszont a gumi gondolt egyet, nem kívülre fordult le, hanem belülre. A féltengely felől pedig mindenki tudja, elég sok kárt tud okozni. Nekünk is okozott, hisz még a létkérdésnek számító fékcsövet is eltépte. Kifolyt a fékolaj, elment a fékünk. Sajnos még a felnicsavarok is rászorultak, így trélerrel kellett értük mennünk. Röviden ez történt.

A Mecsek Rallye volt az utolsó Rallye2 verseny az idén.Hol végeztetek a bajnokságban, kategóriában és abszolútban?

- Meg vagyok elégedve, hisz kicsi híján bajnokok lettünk volna. Éves szinten induló csapatlétszám meghaladta a 60-at. Így is lehet nézni pozitívan az eredményeket. Annak ellenére, hogy szerencsétlen évünk volt, az előkelő abszolút 2. helyen, valamint a kategóriában is 2. helyen végeztünk. Ez nagyon szép eredmény. El sem tudom gondolni, ha három versenyen nem esünk ki, hol is végeztünk volna. De ez egy ilyen sport, nincs ha, csak az időeredmények vannak, és a pontszámok!

2020-al kapcsolatban kívánsz-e elmondani valamit?

- Az autóról még nem tudni, hogy meg kell-e válni tőle. Hivatalos álláspont nincs még. Ha minden igaz, ezt a 2013-as fejlesztést elengedik a Rally2-be versenyezni. Ha nem, én befejeztem, mert olyan autóval nem szeretnék menni, amire rengeteget kell költeni. A pilóta, navigátor, szerelők maradnak. Csak a nagy szervizbuszt kellene egy kisebb értékűre lecserélni. Ez a kilenc fős nálunk nincs kihasználva. Aztán a Mikulás rally és a Szilveszter rally még képlékeny. A reklám szezon és a szerződéseink csak a Rally2 pontszerző nemzeti bajnokra szóltak. Szeretnénk nyilván, mindkettőn csapatni egy jót, és gyűjteni a tapasztalatokat, de ez a reklám partnereinken múlik, akiknek itt is ezúton szeretnénk megköszönni a 2019. évi bizalmukat. Ők azok, akik nélkül ez a szép eredmény nem jött volna létre: SPURI Az autó energiaitala, VIP-REX habarcs, betontechnológia, Keveweld Kft., Boncz Kft, Kis-Új-Lap Kft., Racionál Tuning Kft., BULYÁKI GUMI, www.spuribolt.hu.

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.