Városlista
2020. július 7, kedd - Appolónia

Hírek

2011. Július 17. 07:41, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Genetikailag kódolt az alkohol és a zsíros ételek szeretete

Genetikailag kódolt az alkohol és a zsíros ételek szeretete

A kutatók szerint nem véletlen, hogy a nyugati emberek sokkal jobban szeretik a zsíros ételeket és az alkoholos italokat, mint a keleten élők.

A legfrissebb kutatási eredmények szerint ugyanis az egészségtelen ételek és italok iránti vonzódás genetikailag kódolt.

A kutatók elmondták: az emberek szervezetében létezik egy olyan genetikai kapcsoló, amely a galanin nevű gént, és ezzel együtt az éhséget és a szomjúságot szabályozza. Ennek a kapcsolónak az erősségétől függ, hogy milyen ételekre és italokra vágyunk - írja a Journal of Neuropsychopharmocology.

A tudósok a kutatásokat azért kezdték el, mert a nyugati világban az 1970-es évek óta folyamatosan növekszik az elhízottak aránya, míg ez a helyzet keleten sokkal kevésbé súlyos. Végül kiderült, hogy a szóban forgó genetikai kapcsoló a keletiek szervezetében sokkal gyengébb jeleket küld, ami miatt ők kevésbé vágynak a hízlaló ételekre és az alkoholra.

A szakemberek szerint a nyugatiak genetikai felépítése azért fejlődött ilyen irányba, mert a civilizáció kezdetén a sör és a tejtermékek számítottak Európában a legfontosabb kalóriaforrásnak a téli hónapokban. Ennek lehet a következménye az, hogy a nyugati emberek a mai napig kívánják a zsírban gazdag ételeket és az alkoholos italokat.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kutató

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 06. 17:07, hétfő | Belföld

Százmilliós kampánypénzcsalás miatt emeltek vádat egy házaspár ellen Nyíregyházán

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy házaspár ellen, mert a férj és a feleség a 2014-es országgyűlési választások alkalmával 117 millió forintot elcsalt az általa létrehozott párt állami támogatásából.

2020. Július 06. 14:03, hétfő | Belföld

Egérürülékkel szennyezett élelmiszert talált egy szabolcsi vállalkozásnál a Nébih - VIDEÓ

A Nébih csaknem 236 tonna terméket kivont ki a forgalomból a Tiszavasvári székhelyű Brojlert Kft.-nél.

2020. Július 06. 11:01, hétfő | Belföld

Változik a Közlekedési Mobiljegyek ellenőrzése

A Volánbusz valamennyi járatán augusztus 1-jétől gyorsabb és egyszerűbb lesz a Közlekedési Mobiljegy applikációban megváltott menetjegyek, bérletek ellenőrzésének módja, az erre szolgáló QR kód leolvasással

2020. Július 06. 09:36, hétfő | Belföld

Jelentősen csökken az aktív fertőzöttek száma Magyarországon

Hattal, 4189-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, vasárnap senki nem halt bele a fertőzésbe - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.