Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2011. Október 02. 14:25, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Ne karambolozzon, megúszhatja a baleseti adót

Ne karambolozzon, megúszhatja a baleseti adót

A sok balesetet okozó autótulajdonosokat terheli a jövőben a baleseti adó. A dán mintára bevezetésre kerülő új teherből 27 milliárd forint bevételt remél a kormány 2012-ben.

A részletek egyelőre nem ismertek, csak annyit tudni, hogy a biztosítótársaságok fizetik majd, amelyek várhatóan továbbterhelik az adót az autótulajdonosokra.

- A díjtétel emelkedik aszerint, hogy hány és milyen erőteljes balesetet okozott valaki. Nem rejtjük véka alá, hogy ez azt jelenti, hogy a biztosítók megpróbálják majd áthárítani a biztosítottakra az adót. Védekezhetünk úgy, hogy nem okozunk balesetet - jelentette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 06. 13:18, csütörtök | Belföld

Munkálatok miatt hétfőtől lezárások lesznek az M1-esen, az M3-ason és az M7-esen

Október 10-étől várhatóan november közepéig lezárások mellett újítják fel az M1-es, az M3-as és az M7-es autópályák különböző szakaszait - közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2022. Október 06. 13:16, csütörtök | Belföld

Agrárminiszter: folyamatos a lakossági tűzifaigények kiszolgálása

Folyamatosan szolgálják ki a lakossági tűzifaigényeket és növelik a termelési kapacitást az erdőgazdaságok - közölte Nagy István agrárminiszter, a minisztérium csütörtöki közleménye szerint.

2022. Október 06. 13:09, csütörtök | Belföld

Elfogták az embercsempészt, aki 49 migránst szállított

Ajka külterületén tartóztatták fel a rendőrök a migránsokat szállító embercsempészt.

2022. Október 06. 09:25, csütörtök | Belföld

KSH: augusztusban 14,4 százalékkal nőtt az ipari termelés

Augusztusban az ipari termelés volumene 14,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, munkanaphatástól megtisztítva 9,3 százalékkal emelkedett a termelés, idén augusztusban kettővel több munkanap volt, mint tavaly.