Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Szeptember 09. 07:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Robbanótesteket találtak a Gerence-patakban

Robbanótesteket találtak a Gerence-patakban

Világháborús robbanótesteket találtak Bakonybélnél, a Gerence-patakban - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezred szerdán a Facebook-oldalán.

Azt írták: az évtizedek során már elrozsdásodott, de még mindig veszélyes eszközök az alacsony vízállás miatt váltak láthatóvá és egyben könnyen megközelíthetővé a Veszprém megyei településnél.

A honvédségi tűzszerészek összesen 34 darab 120 milliméter átmérőjű német gyártmányú aknavetőgránátot, 17 darab 8 centiméteres, ugyancsak német aknavetőgránátot és egy Faustpatrone 2-es kézi páncélelhárító eszközt emeltek ki a patakból.

A járőrparancsnok megállapította, hogy a robbanótestek szállíthatóak, így azokat a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére vitték későbbi megsemmisítésre - közölték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.