Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2018. Szeptember 14. 16:23, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

Szociálisan hátrányos helyzetű diákok részesültek öszöndíjban

Szociálisan hátrányos helyzetű diákok részesültek öszöndíjban

Az önkormányzat ösztöndíj-pályázatot hirdetett a „Humán kapacitások fejlesztése a dombóvári járásban” című projekt keretében.

A nyerteseket a képviselő-testület szeptember 11-i ülése alkalmával köszöntötte Szabó Loránd polgármester.

Az ösztöndíj kiemelt célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok tanulmányainak segítése. Az 500.000 forintos keretből a városban lakó huszonöt 1-8. évfolyamos diák kapott egyenként 20.000 forintot a tanévkezdés kapcsán felmerülő beiskolázási költségeikhez hozzájárulva.
A József Attila Általános Iskolából hat, a Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolából pedig 19 tanuló vehette át a támogatást Szabó Loránd polgármestertől. Az említett oktatási intézmények vezetői a benyújtott pályázatokat a gyerekek magatartása és szorgalma, valamint a közösségért végzett munkája alapján rangsorolták.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 16. 08:00, vasárnap | Helyi

Az egészségnapon szűrésekkel, tanácsadással várták az érdeklődőket

Június 13-án a Szent Lukács Kórház Egészségfejlesztési Irodája egészségnapot tartott a térség fekvőbeteg- és járóbeteg-ellátását végző egészségügyi intézményben.

2019. Június 15. 07:00, szombat | Helyi

Lomtalanítás a szőlőhegyi présház-tulajdonosoknak

A szőlőhegy tisztaságának megóvása érdekében két 30 köbméteres hulladékgyűjtő konténert helyeztetett ki májusban a város önkormányzata a nyergesi buszfordulóhoz, valamint a Tűzlepke sor és a Vincellér-dűlő kereszteződéséhez.

2019. Június 14. 10:10, péntek | Helyi

Kelemen-Loboda Dorián ötödikként zárt terepakadály-futásban

únius 8-án Cseszneken rendezték meg hatodik alkalommal a PannonHajsza elnevezésű OCR-versenyt,

2019. Június 14. 09:14, péntek | Helyi

Helyreállítják a tönkrement utakat

A magunk mögött hagyott viszonylag enyhe tél sem kímélte a város önkormányzatának tulajdonában és kezelésében lévő közutakat. Az azokon keletkezett lyukak aszfalttal történő befoltozását egy helyi vállalkozó végzi.