Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. December 13. 06:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Vasárnap reggel több mint 100 helyszínre riasztották a tűzoltókat

Vasárnap reggel több mint 100 helyszínre riasztották a tűzoltókat

Vasárnap reggel már több mint száz helyszínre riasztották a tűzoltókat országszerte a viharos szél miatt. Délelőtt templomot, kollégiumot, szállodát rongált meg a szél,

Komárom-Esztergom megyében hófúvás emelt félméteres hótorlaszokat - tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közleményben.

Elsősorban kidőlt fák, leszakadt faágak, vezetékek miatt hívták a tűzoltókat, a legtöbb bejelentés Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Somogy, Veszprém és Zala megyékből érkezett.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több területre is riasztást adott ki a viharos szél és a hóátfúvás miatt - figyelmeztetett Dóka Imre tűzoltó őrnagy, az OKF helyettes szóvivője.

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit: figyeljék a meteorológiai szolgálat riasztásait, útnak indulás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról, a viharos szélben kellő óvatossággal haladjanak. Ha pedig bajba jutott embert, sérült közművet látnak, jelezzék a 112-es telefonszámon.

Dóka Imre vasárnap délben azt is közölte: a szél Hévízen, a Kossuth Lajos utcában egy szálloda tetejét megrongálta, Érden, a Kálvin téren egy templom tetőszerkezetét, Kaposváron az Álmos vezér utcában lévő kollégium tetejét hat négyzetméteren megbontotta, a tűzoltók rögzítették a meglazult elemeket.

Komárom-Esztergom megyében Bana és Ács között a hófúvás félméteres torlaszokat emelt, több autós elakadt. Az M1-es autópályán Győrnél egy korhadt fa a leállósávra dőlt, a 33-as főúton Poroszlónál szintén egy útra borult nagy méretű fát kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak. A 48-as főúton Debrecennél harmincméteres kidőlt fa miatt kellett beavatkozni - tette hozzá az őrnagy.

A rendkívüli időjárás miatt elmaradt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program támogatásával szervezett Óváros téri piac Veszprémben, mert a viharos erejű szél vasárnap reggelre lerombolta a sátrakat - közölték a szervezők a program közösségi oldalán. Elmaradt a nagy szél miatt a bakonyi megyeszékhely vasárnaponkénti bolhapiaca, a "lengyel piac" is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.