Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Július 09. 08:50, hétfő | Helyi

A virágok királynője tette tiszteletét a múzeumban

A Dombóvári Herbárium júliusi találkozójának központi növénye a rózsa volt, amely mintegy 80 millió évvel ezelőtt alakult ki a Föld északi féltekéjén. Majd évmilliók alatt fokozatosan terjedt egészen a mediterrán égövig.

2012. Június 20. 22:20, szerda | Helyi

DombóHerb: edényes növények, gyógyító állatok és az írisz

A Dombóvári Herbárium című gyógynövény-ismereti foglalkozássorozat júniusi összejövetele közel húsz fő jelenlétével és aktív részvételével zajlott ismét a kör törzshelyén, a Helytörténeti Gyűjteményben.

2012. Május 05. 14:50, szombat | Helyi

Őshonos és bevándorolt növényeink

A címbeli témakört járta körül élvezetesen, mégis tanári precizitással a Dombóvári Herbárium legutóbbi klubfoglalkozásán a vendégelőadó, Kisvárdainé Fábián Erika. De megmutatta magát a „növényi csontkovács” is.

2012. Április 09. 14:00, hétfő | Helyi

Gombák ütötték fel a fejüket a múzeumban nagypénteken

Vendégelőadóként Patay Vilmos agrárszakembert, gombaszakértőt vonultatta fel legutóbbi összejövetelén a Dombóvári Herbárium, a Városszépítők egyik kisközösségének harmadik éve futó foglalkozás-sorozata.

2012. Március 03. 18:00, szombat | Helyi

Alaposan „megtrágyázták fűszerszámmal”, sóval az ételeket…

…nemcsak a sokféle nehéz szagú és ízű vadhús miatt, hanem a gazdagság fitogtatása végett is. A magyar reneszánsz konyha és az erdélyi táplálkozás-kultúra volt terítéken a DombóHerb legutóbbi foglalkozásán.

2012. Január 07. 14:15, szombat | Helyi

Édesítők és ízesítők vízkereszt napján - képgalériával

A Dombóvári Herbárium néven ismertté vált gyógynövény-ismereti foglalkozás-sorozat 2012. évi elő állomására került sor vízkereszt délutánján a dombóváriak Helytörténeti Gyűjteményében.

2011. December 31. 18:30, szombat | Helyi

Desszertek és fűszerszámok: a DombóHerb ajánlata az új év kezdetére

A Dombóvári Városszépítők egyik kisközössége 2010 végén indította el gyógynövény ismereti foglalkozás-sorozatát. Minden hónap első péntek délutánján találkoztak egymással törzstagok és vendégek.

2011. December 03. 18:13, szombat | Helyi

Gyöngybuckó a boszorkányseprőn - képgalériával

A Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület tagjainak egy kis csoportja pontosan egy évvel ezelőtt indította el önszorgalomból gyógynövény-ismereti klubfoglalkozását.

2011. November 07. 22:07, hétfő | Helyi

DombóHerb: Allergia és csipkebogyó a tizenkettediken - képgalériával

A Dombóvári Herbárium néven néhány városszépítő kezdeményezésére alakult kör november 3-án, késő délután tartotta immár tizenkettedik találkozóját, ezúttal a művelődési ház egyik kistermében.

2011. Október 08. 22:37, szombat | Helyi

DombóHerb: szervezetünk lándzsás őre volt a téma - képgalériával

Miként terjedt el széles körben és vált oly népszerűvé a - sokféle - útifű? Hogyan hat „lándzsája”? Ezekről esett szó október 7-én a Dombóvári Herbárium tizenegyedik foglalkozásán.

2011. Szeptember 03. 21:00, szombat | Helyi

DombóHerb: menta és kerti séta a szeptemberi találkozón

A Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület egyik tagja, Bordi Anna fitoterapeuta kezdeményezésére létrejött Dombóvári Herbárium szeptember havi gyógynövény-ismereti foglalkozásának témája a menta volt.

2011. Augusztus 06. 09:12, szombat | Helyi

DombóHerb: DÖPTE-bázis, citromfű és séta

A hangulat- és kedélyjavító citromfű volt a fő témája a Dombóvári Herbárium augusztus 5-i, rendhagyó helyszínen, a Gyár utcai természetőr-bázison megtartott összejövetelének.