Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Március 05. 06:00, hétfő | Helyi

A „mi Kossuth-szoborcsoportunk” a Parlamentnél

Tilinger Sándor szombaton a budapesti Kossuth téren járt, ahol a Károlyi Mihály emlékműve körüli területet lezáró kordonokra rögzített képeken a Horvay-féle Kossuth-szoborcsoport is látható.

2012. Március 04. 23:30, vasárnap | Helyi

Kossuth tér: Kossuth-szoborcsoporttal vagy nélküle?

Wachsler Tamás pénteken az MTI-nek jelezte, még nincs döntés, milyen szobrok lesznek a megújuló Kossuth téren. A Népszabadság úgy tudja, nem kerül vissza az 50-es években Dombóvárra menekített Kossuth-szoborcsoport.

2012. Február 21. 08:00, kedd | Helyi

Kossuth tér: kiírták a rendezést célzó beruházási pályázatot

Az Országgyűlés Hivatala pénteken beruházási pályázatot írt ki a Kossuth tér átalakítására, a tér alatti mélygarázs és látogatóközpont létesítésére - értesült az MTI. Érinti mindez a dombóvári Kossuth-szoborcsoportot is?

2011. November 19. 23:59, szombat | Helyi

Maradjanak a szobrok! - a Tisztelt Ház alelnöke vette át az aláírásokat

November 15-én vitte fel a Parlamentbe Dombóvár polgármestere azt a nyilatkozatot, amelynek aláírásával a város választópolgárainak ötöde tiltakozott a Kossuth-szoborcsoport elszállítása ellen.

2011. November 06. 22:41, vasárnap | Helyi

Őrt álltak a Szigeterdőben a dombóváriak - képgalériával

Az önkormányzat döntése nyomán tartották meg a dombóvári kultúra napját november 6-án a Szigeterdőben. Ezzel is a Parlament előtt 84 éve ezen a napon felavatott Kossuth-szoborcsoport helyi jelentőségét hangsúlyozták ki.

2011. November 05. 11:36, szombat | Helyi

Kiadványok Horvay Jánosról és a szoborcsoportjáról

Az eredetileg Budapesten felállított, majd Dombóvárra került Kossuth-szoborcsoportot bemutató képeslapgyűjteményt, valamint az alkotó életútját és alkotásait taglaló kötetet ajánlunk figyelmükbe.

2011. November 04. 23:42, péntek | Helyi

Szakemberek a Kossuth-szoborcsoportról: menjen vagy maradjon?

A Dombóváron álló Horvay-féle szobrok sorsáról is vitatkoztak szakemberek a Duna 2 Éjjeli őrjáratában a budapesti Kossuth Lajos tér rekonstrukciójáról szóló országgyűlési határozat okán.

2011. November 02. 23:48, szerda | Helyi

A budapesti Kossuth tér visszaalakításának terveiről lesz szó

A Duna TV kettes csatornáján november 3-án, csütörtökön 21.30-tól vitaműsor lesz látható az Éjjeli őrjáratban szakemberek - Gerő András, Katona Tamás, Wehner Tibor - részvételével.

2011. Október 27. 21:00, csütörtök | Helyi

A dombóvári képviselők is ellenzik a Kossuth-szoborcsoport elszállítását

A Dombóváron álló Kossuth-szoborcsoport elszállítását ellenző határozatot fogadott el csütörtökön, egyhangúlag a város képviselő-testülete - közölte a testület Fidesz-frakciójának vezetője az MTI-vel.

2011. Október 17. 20:29, hétfő | Helyi

Nincs döntés a Kossuth-szoborcsoportról - nyilatkozta az országgyűlési képviselő

Nincs döntés arról, hogy Horvay János eredeti, jelenleg Dombóváron álló Kossuth-szoborcsoportja visszakerül a budapesti Kossuth-térre - közölte Patay Vilmos, Dombóvár fideszes országgyűlési képviselője hétfőn az MTI-vel.

2011. Október 11. 22:19, kedd | Helyi

Az eredeti Kossuth-szoborcsoport kerül vissza a Kossuth térre

Horvay János eredeti Kossuth-szoborcsoportja kerül vissza a budapesti Kossuth térre a tér rekonstrukciójáról szóló országgyűlési határozat értelmében - nyilatkozott az MTI-nek L. Simon László Tamásiban.

2011. Október 06. 23:03, csütörtök | Helyi

Dombóvár a szívébe zárta a szobrokat – üzenik a kulcsos faággal

A Budapestről Dombóvárra 1959-ben menekített, majd 1973-ban a Szigeterdőben (Béke-park) újra felavatott Horvay-féle Kossuth-szoborcsoport Batthyány-alakjánál október 6-án délután főhajtással emlékeztek.