Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Március 22. 05:30, csütörtök | Helyi

Fegyelmi: ötödével csökkentették a polgármester illetményét

Fegyelmi büntetésként egy évre húsz százalékkal csökkentette Szabó Loránd polgármester illetményét a dombóvári képviselő-testület szerdai, rendkívüli ülésén.

2012. Március 05. 21:00, hétfő | Helyi

Összeférhetetlen a polgármester tisztsége az ítélettel?

A Kormányhivatal és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) állásfoglalása szerint összeférhetetlenség van a dombóvári polgármester tisztsége és az őt elmarasztaló jogerős ítélet között - közölte a Fidesz.

2012. Január 27. 08:00, péntek | Helyi

Jogi szakvéleményt kér a képviselő-testület a polgármester tisztségéről

Jogi szakértő állásfoglalását kéri a dombóvári képviselő-testület annak eldöntésére, hogy a város jogerősen elítélt, független polgármestere továbbra is betöltheti-e tisztségét.

2012. Január 27. 07:45, péntek | Helyi

Még mindig nincs igazgatója a dombóvári kórháznak

Jelenleg sincs igazgatója a dombóvári kórháznak, miután az intézmény vezetésével az év elején megbízott szakember nem vállalta a feladatot - mondta a polgármester a képviselő-testület csütörtöki, rendkívüli ülésén.

2012. Január 26. 09:00, csütörtök | Helyi

A polgármester szerint nincs összeférhetetlenség

Szabó Loránd, Dombóvár független polgármestere szerint nem áll fenn összeférhetetlenség az őt jogerősen elmarasztaló bírósági ítélet és a polgármesteri tisztség között - közölte az MTI szerdán késő este.

2012. Január 25. 17:30, szerda | Helyi

A dombóvári Fidesz szerint a polgármesternek le kell mondania

A dombóvári képviselő-testület Fidesz-frakciója szerint a város jogerősen elítélt, független polgármesterének le kell mondania tisztségéről. Nagy Roland frakcióvezető erről szerdán juttatott el közleményt az MTI-hez.

2012. Január 24. 15:00, kedd | Helyi

Felbujtóként elkövetett sikkasztás miatt elítélte a polgármestert a Kúria

Szabó Loránd felbujtóként sikkasztást követett el a Kúria jogerős, harmadfokú mai ítélete szerint. A Kúria két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Dombóvár független polgármesterét.

2012. Január 13. 13:30, péntek | Helyi önkormányzati

Újabb fegyelmi eljárás a dombóvári polgármester ellen

Újabb fegyelmi eljárást indított a képviselő-testület a város független polgármestere ellen. Az indoklás szerint ezúttal azért, mert Szabó Loránd többször jogellenesen rekesztette be a testület üléseit.

2011. December 15. 21:15, csütörtök | Helyi

Visszakerülhet hivatalába a felfüggesztett polgármester

Visszakerülhet hivatalába Dombóvár független polgármestere, akit december 8-án a város fideszes többségű képviselő-testülete felfüggesztett a munkavégzés alól az ellene indított fegyelmi eljárás idejére.

2011. December 08. 22:46, csütörtök | Helyi önkormányzati

Felfüggesztette tisztségéből a testület a dombóvári polgármestert

Fegyelmi eljárást indított Szabó Loránd, Dombóvár független polgármestere ellen, és felfüggesztette tisztségéből csütörtöki ülésén a város fideszes többségű képviselő-testülete.