Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek | Helyi

2012. Április 25. 16:00, szerda |

Karatesulisok sikerei a diákolimpia-döntőben

A Dombóvári Karatesuli Közhasznú Egyesület háromfős csapata várakozásaikat felülmúlva, egy bronzéremmel és több értékes helyezéssel tért haza az Ippon Shobu Diákolimpia országos döntőjéről.

2012. Április 25. 13:00, szerda |

Nem jogerős életfogytiglan, fegyház a fegyveres rablóknak

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt nem jogerősen a törvényszék egy 2010. decemberi dombóvári fegyveres rablás négy vádlottja közül kettőt, a másik kettőt kilenc, illetve tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta.

2012. Április 25. 11:00, szerda |

Kórházak kerülnek állami kézbe, köztük a dombóvári is

Több helyen kórházi osztályok szűnnek meg, máshol viszont új részlegek jönnek létre és fejlesztések kezdődnek azáltal, hogy az állam május 1-jével hetven egészségügyi intézményt vesz át az önkormányzatoktól.

2012. Április 24. 21:40, kedd |

Szent György-napi felhívás Dombóvár Múzeumáért

A Dombóvári Városszépítők vezetőségétől jövő megkeresésnek eleget téve tesszük közzé nyílt levelüket, melyet a Helytörténeti Múzeum további működtetése érdekében fogalmaztak meg.

2012. Április 24. 14:00, kedd |

Felvidéki kéz nyújtotta át őseink hagyatékát

Rengeteg érdekességgel szolgált az az előadás, amelyet Őseink hagyatéka címmel tartott Dombóváron dr. Salgó Gabriella a felvidéki Udvardon dolgozó tanítónő, gyógypedagógus és rovásírás-oktató.

2012. Április 24. 12:00, kedd |

Elismerés az ország egyik legnagyobb tankönyvkiadójától

Szenyériné Szabolcska Juliannával, a dombóvári Apáczai Oktatási Központ főigazgatójával beszélgettünk abból az apropóból, hogy elnyerte az Apáczai Kiadó által alapított „Zenit 41” Apáczai Diploma Különdíját.

2012. Április 24. 11:00, kedd |

Szép megyei Kalmár-eredmények Újdombóvárról

A dombóvári József Attila ÁMK színeiben húsz tanuló indult a XLI. Országos Kalmár László Matematikaverseny megyei fordulóján. Közülük többen szép eredményeket értek el.

2012. Április 24. 07:00, kedd |

Figyelemfelkeltő feladatok fiataloknak

A Dombóvári Rendőrkapitányság először rendezett Prevenciós Napot a helyi középiskolásoknak. Játékos feladatokkal hívták fel a fiatalok figyelmét a baleseti helyzetekre és a jogkövető magatartás fontosságára.

2012. Április 23. 18:30, hétfő |

Az Alapfy család „négyes fogata” hazatér

Takács Istvánné helytörténész tavaly ősszel Dalmandon mutatta be Felsőleperddel kapcsolatos kutatásainak eredményeit lelkes el- és leszármazottak kezdeményezésére. Most nívós felsőleperdi anzix vár minket Dombóváron.

2012. Április 23. 16:30, hétfő |

PVDSz-tiltakozás a vasúti járatritkítások miatt

A Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete (PVDSz) tiltakozik a vasúti járatritkítások miatt és a kormányzati egyeztetések mellett aláírásgyűjtésbe kezd, többek között Dombóváron.

2012. Április 23. 13:00, hétfő |

Tegze-dobogó a KerekEmese Csemetéi között

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark idén is megrendezte KerekEmese című levelezős versenyét, amelyre a határon túlról és Magyarországról jelentkeztek csapatok, köztük a dombóvári Tegze.

2012. Április 23. 12:00, hétfő |

Dombóvári régészeti leletekről a Parlamentben

Megmentett örökség - kincsek Európa szívéből címmel április 27-ig tekinthető meg kiállítás az elmúlt évtized magyarországi régészetének legjelentősebb eredményeiből az Országházban.