Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek | Helyi

2012. Március 06. 12:00, kedd |

Felavatták az új helyre költözött Zeneiskola koncerttermét

Mintegy százhúsz érdeklődő előtt tartott hangversenyterem-avató koncertet február 28-án, Dombóváron a Bezerédj utcába költözött APOK Alapfokú Művészetoktatási Intézményegység.

2012. Március 06. 07:00, kedd |

Kulturáltan közlekedtek a belvárosisok a megyein

Remekül szerepeltek a dombóvári APOK Belvárosi Iskola tanulói a február közepén megrendezett közlekedési ismeretek verseny megyei fordulóján, ahol a kulturált közlekedés elméleti és gyakorlati tudnivalóiról adtak számot.

2012. Március 05. 21:00, hétfő |

Összeférhetetlen a polgármester tisztsége az ítélettel?

A Kormányhivatal és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) állásfoglalása szerint összeférhetetlenség van a dombóvári polgármester tisztsége és az őt elmarasztaló jogerős ítélet között - közölte a Fidesz.

2012. Március 05. 12:00, hétfő |

Úszás: a Sportiskola palántáinak szép sikerei a Delfinen

Március 3-án rendezték meg Pécsett a XXI. ANK Delfin Kupát. A versenyen tizenhárom egyesület kétszáz versenyzője állt rajtkőre, köztük Horváth Éva és Fehérvári Levente tanítványai is.

2012. Március 05. 06:00, hétfő |

A „mi Kossuth-szoborcsoportunk” a Parlamentnél

Tilinger Sándor szombaton a budapesti Kossuth téren járt, ahol a Károlyi Mihály emlékműve körüli területet lezáró kordonokra rögzített képeken a Horvay-féle Kossuth-szoborcsoport is látható.

2012. Március 04. 23:30, vasárnap |

Kossuth tér: Kossuth-szoborcsoporttal vagy nélküle?

Wachsler Tamás pénteken az MTI-nek jelezte, még nincs döntés, milyen szobrok lesznek a megújuló Kossuth téren. A Népszabadság úgy tudja, nem kerül vissza az 50-es években Dombóvárra menekített Kossuth-szoborcsoport.

2012. Március 04. 21:00, vasárnap |

Jónás József és más világháborús túlélők beszámolója

Az MTV Sírjaik hol domborulnak? című műsorának március 3-i adásában volt látható az az interjú, amelyet január 11-én, Döbröközön rögzítettek a II. világháború végén hadifogságba esett Jónás Józseffel.

2012. Március 04. 12:30, vasárnap |

Reménysugár Klub: házigazdák, Húrlekvár, táncház

A Dombóvári Művelődési Ház pinceszínházában tartott zenés összejövetelt a Reménysugár Klub, ahol elsőként a házigazdák játszottak, majd moldvai örömzene és táncház következett a JAM de strune (Húrlekvár) zenekarral.

2012. Március 03. 18:00, szombat |

Alaposan „megtrágyázták fűszerszámmal”, sóval az ételeket…

…nemcsak a sokféle nehéz szagú és ízű vadhús miatt, hanem a gazdagság fitogtatása végett is. A magyar reneszánsz konyha és az erdélyi táplálkozás-kultúra volt terítéken a DombóHerb legutóbbi foglalkozásán.

2012. Március 03. 16:20, szombat |

Szellemi olimpia: Tatán túl, Dombóváron innen a gimisták

A dombóvári gimnazisták második helyen végeztek a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia V-VI. korcsoportjának Tatán megrendezett országos elődöntőjében, és így ott lehetnek a március 10-i fináléban.

2012. Március 03. 07:00, szombat |

Halló! Mit szólna hozzá, ha garantáltan átverném Önt?

A mobiltelefonos csalásokra szeretné ezúton is felhívni a figyelmet a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság egy olyan eset kapcsán, amely a napokban történt.

2012. Március 02. 19:00, péntek |

Feltűzték a mágocsi középiskola első végzőseinek szalagjait

Megkapták a középiskolai tanulmányaik befejezését jelző szalagokat a Dr. Ámbédkar Iskola Rosa Parks Gimnáziuma első végzős osztályának diákjai. Tizenegy felnőtt hallgató készül az érettségi vizsgákra Mágocson.