Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Május 24. 23:00, csütörtök | Helyi

Döntött a testület: összeférhetetlen a polgármester tisztsége

A dombóvári képviselő-testület csütörtöki, zárt ülésén úgy döntött, Szabó Loránd független polgármester tisztsége összeférhetetlen azzal, hogy jogerősen elítélték.

2012. Május 19. 07:03, szombat | Belföld

Egyetértés a dugódíj ügyében

Nincs vita kerületek és a főváros között a dugódíj miatt a fővárosi utak felosztásában - közölte a főpolgármester.

2012. Április 27. 17:00, péntek | Helyi

Bizottság alakult az összeférhetetlenségi ügyben

Háromtagú bizottságot hozott létre tegnap a dombóvári képviselő-testület annak vizsgálatára, hogy a város polgármesterének tisztsége összeférhetetlen-e az őt elmarasztaló jogerős bírósági ítélettel.

2012. Április 20. 07:29, péntek | Bulvár

Gyönyörű popsi a parlamentben

Kim Kardashian úgy érzi, a celebvilág mindent megadott már neki, amit adhatott, ezért beleveti magát a politikába: polgármester szeretne lenni.

2012. Március 24. 05:30, szombat | Helyi

Törvényszéki döntés jöhet a polgármester tisztségéről

Dombóvár alpolgármestere arra kérte a megyei kormányhivatalt, kezdeményezze a törvényszéknél annak megállapítását, polgármester maradhat-e a bíróság által jogerősen elmarasztalt Szabó Loránd.

2012. Március 22. 05:30, csütörtök | Helyi

Fegyelmi: ötödével csökkentették a polgármester illetményét

Fegyelmi büntetésként egy évre húsz százalékkal csökkentette Szabó Loránd polgármester illetményét a dombóvári képviselő-testület szerdai, rendkívüli ülésén.

2012. Március 05. 21:00, hétfő | Helyi

Összeférhetetlen a polgármester tisztsége az ítélettel?

A Kormányhivatal és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) állásfoglalása szerint összeférhetetlenség van a dombóvári polgármester tisztsége és az őt elmarasztaló jogerős ítélet között - közölte a Fidesz.

2012. Január 27. 08:00, péntek | Helyi

Jogi szakvéleményt kér a képviselő-testület a polgármester tisztségéről

Jogi szakértő állásfoglalását kéri a dombóvári képviselő-testület annak eldöntésére, hogy a város jogerősen elítélt, független polgármestere továbbra is betöltheti-e tisztségét.

2012. Január 26. 09:00, csütörtök | Helyi

A polgármester szerint nincs összeférhetetlenség

Szabó Loránd, Dombóvár független polgármestere szerint nem áll fenn összeférhetetlenség az őt jogerősen elmarasztaló bírósági ítélet és a polgármesteri tisztség között - közölte az MTI szerdán késő este.

2012. Január 25. 17:30, szerda | Helyi

A dombóvári Fidesz szerint a polgármesternek le kell mondania

A dombóvári képviselő-testület Fidesz-frakciója szerint a város jogerősen elítélt, független polgármesterének le kell mondania tisztségéről. Nagy Roland frakcióvezető erről szerdán juttatott el közleményt az MTI-hez.

2012. Január 24. 15:00, kedd | Helyi

Felbujtóként elkövetett sikkasztás miatt elítélte a polgármestert a Kúria

Szabó Loránd felbujtóként sikkasztást követett el a Kúria jogerős, harmadfokú mai ítélete szerint. A Kúria két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Dombóvár független polgármesterét.

2012. Január 13. 13:30, péntek | Helyi önkormányzati

Újabb fegyelmi eljárás a dombóvári polgármester ellen

Újabb fegyelmi eljárást indított a képviselő-testület a város független polgármestere ellen. Az indoklás szerint ezúttal azért, mert Szabó Loránd többször jogellenesen rekesztette be a testület üléseit.